BM’DE Üçlü Kıbrıs Toplantısı Bugün…

ads ads ads ads
25/09/2016

ads
BM’DE Üçlü Kıbrıs Toplantısı Bugün…

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Kıbrıs sorununa çözüm bulunması için sürdürülen müzakerelerde gelinen aşamayla ilgili bilgi almak üzere bu akşam Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüşecek.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile dün, Rum lider Nikos Anastasiadis’le 18 Eylül’de görüşen Ban, bugünkü üçlü toplantıda bir kez daha Kıbrıs sorununu gündemine alacak.

New York’taki BM binasında yer alacak üçlü görüşme, Kıbrıs saatiyle 17.45’te (New York saatiyle 10.45’te) başlayacak. Görüşmenin yaklaşık 45 dakika sürmesi planlandı.

Yıl sonunda görevini devretmeye hazırlanan Ban’ın bugünkü üçlü görüşmeden sonra Cumhurbaşkanı Akıncı ve Rum lider Anastasiadis’le birlikte açıklama yapması bekleniyor. Görüşmeden sonra liderler de ayrı ayrı açıklamalar yapacak.

BM Genel Sekreteri Ban’ın dün Cumhurbaşkanı Akıncı ile yaptığı görüşmeden sonra BM Sözcülüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ban’ın kapsamlı müzakerelerde sağlanan ilerlemeden memnuniyet duyduğu ve iki liderin çözüm kararlılığı ve bağlılığından cesaretlendiği belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Akıncı da dün görüşmenin ardından BM binasında basına yaptığı açıklamada, Ban ile müzakerelerdeki ilerlemeyi gerçek bir başarı öyküsüne nasıl dönüştürebileceklerini konuştuklarını söylemişti. Akıncı, bugünkü üçlü görüşmeden bir yol haritası çıkmasını beklediklerini de ifade etmişti. 

25/09/2016 14:11
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kıbrıs sorunu, çözüm, müzakere, bm, ban ki moon, haber, kıbrıs, akıncı, anastasiadis
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.