Burak Gül’ün lüks bir hayat yaşadığı ortaya çıktı

ads ads ads ads
19/05/2017

İleli Market’e hileli kontör sattığı ve aldığı çekleri de patronunun imzasını taklit ederek bozdurduğu iddia edilen Burak Gül’ün lüks bir hayat yaşadığı ortaya çıktı

ads
Burak Gül’ün lüks bir hayat yaşadığı ortaya çıktı

İleli Market’e hileli kontör sattığı ve aldığı çekleri de patronunun imzasını taklit ederek bozdurduğu iddia edilen Burak Gül’ün lüks bir hayat yaşadığı ortaya çıktı

Diyalog/Çiğdem AYDIN

Güzelyurt’ta Turkcell Bayisi Çınar Telefon isimli işyerinde satış sorumlusu olarak çalıştığı 1 Ocak 2015 ve Nisan 2017 tarihleri arasında müşterilerin sipariş ettiği kontör miktarının altında poss cihazı ile yükleme yapıp ancak tam ücret alarak aradaki farkı çaldığı ortaya çıkan Burak Gül hakkındaki soruşturma sürüyor. 

Zanlının patronuna ait imzayı taklit ederek müşterilerden aldığı çekleri ciro ettiği açıklanırken, zanlı dün ek süre talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Mahkemeye aktarılan bilgilere göre zanlının sahtekarlıkla elde ettiği paralar Audi Q7 marka jeep aldığı ileri sürüldü.

Olayı soruşturan Lapta Karakolu’nda görevli polis Memuru Mustafa Güneş, işyerinde satış sorumlusu olarak çalışan zanlının, Lapta’da faaliyet gösteren İleli Marketin sipariş ettiği kontör miktarı altında pos cihazı ile yükleme yaptığını ancak sipariş edilen meblağı eksik yüklemesine rağmen tam ücret aldığını belirtti. 

Sadece İleli Market’ten 432 bin lira…

Marketten kontör karşılığı çek alan zanlının aradaki farkı çaldığını aktaran polis, şikâyet üzerine zanlının tutuklandığını, üstünde yapılan aramada İleli Markete ait olan 8 bin 700 TL tutarında sahtelenmiş çek bulunduğunu söyledi. 

Polis, zanlının şikâyetçiye ait çeki, Çınar Telefon isimli işyerinin sahibinin imzasını taklit ederek ciro ettiğini ifade etti. Polis, ayrıca zanlının banka hesaplarının incelendiğini, 1 Ocak 2015 ile 25 Nisan 2017 tarihlerini kapsayan süre içerisinde İleli Market sahibinin Çınar Telefon sahibine verilmek üzere yazdığı, İleli Trading Ltd’ye ait 432 bin 400 TL çek yatırımı yaptığını tespit ettiklerini açıkladı. 

Rakam her geçen gün artıyor

Polis Memuru Mustafa Güneş, zanlının son olarak mahkemeye çıkarılarak aleyhinde 6 gün tutukluluk emri alındığını, bu süre içerisinde yapılan soruşturmada yeni bulgulara ulaştıklarını açıkladı. Polis, zanlıya ait pos cihazı hesabında Esra İleli tarafından Çınar Telefon İşletmecisi Işık Çınar’a verilmek üzere yazılmış toplam tutarı 7 bin 154 TL olan iki adet çek bulunduğunu söyledi. Polis, şimdiye kadar ortaya çıkan çek miktarının 102, çalınan paranın ise 439 bin 534 TL’ye yükseldiğini ifade etti. Polis, yapılan soruşturmada zanlının 2012 yılından beridir İleli Market ile çalışmaya başladığını belirlediklerini kaydeden polis, zanlının tutuklandığı gün üzerinde 8 bin 700 TL tutarında sahte çek bulunduğunu, bunun zanlının tutuklandığı güne kadar suç işlemeye devam ettiğini gösterdiğini söyledi. 

Banka hesapları inceleniyor

Polis, ayrıca zanlıya ait 275 bin TL değerinde 2012 model Audi Q7 marka jeep aracı olduğunu, aracın nasıl alındığı ile ilgili de soruşturma yapacaklarını kaydetti.

Mustafa Güneş, zanlının eşine ait banka hesaplarının da inceleme altına alındığını, telefon kayıtlarının incelendiğini ve soruşturmanın geniş çaplı devam ettiğini belirterek zanlının tutukluluk süresinin uzatılmasını talep etti. Mahkeme hakkında soruşturma yürütülen zanlının 6 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

19/05/2017 10:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Burak Gül, haber, kıbrıs, kontör, hileli, hırsızlık
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.