Çizgiler yeniden boyanıyor

ads ads ads ads
03/10/2015

ads
Çizgiler yeniden boyanıyor

Lefkoşa Surlariçi’nde kültürel, tarihi ve mimari değere sahip alan ve binalara yönlendirici çizgiler yeniden boyanıyor.

LTB ile Veli’s Ticaret Ltd arasında imzalanan sözleşme kapsamında Lefkoşa Surlariçi yönlendirici ve bilgilendirme levhaları da yenilenecek.

LTB’den verilen bilgiye göre, Lefkoşa Türk Belediyesi, Lefkoşa Suriçi turizm potansiyelini harekete geçirmek amacıyla hazırladığı projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Lefkoşa Suriçi bölgesindeki yönlendirici ve bilgilendirme levhalarının yenilenmesi ve “mavi çizgi” diye adlandırılan Lefkoşa Surlariçi’nin kültürel ve mimari değere sahip alan ve binaların güzergahının üzerinde bulunan çizginin yeniden boyanması için sözleşme imzalandı.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile Veli’s Ticaret Ltd. Direktörü Levent Veli’nin imza koyduğu sözleşme ile Lefkoşa Suriçi’ne yönlendirici direkler, bilgilendirici levhalar, turizm ofisi tabelası, Surlariçi gezi yolunun mavi çizgi yenilenmesi işleri yapılacak.

Proje, Türkiye Cumhuriyeti tarafından sağlanan kaynak ile “KKTC’de Kısmi Hibe Destek Yardım Projelerinin Desteklenmesine İlişkin İşbirliği Protokolü” gereğince TC Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından finanse edilen ve TC Çukurova Kalkınma Ajansı teknik desteği ile Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen “2014 Yılı Mali Destek Programı” kapsamında desteklenecek.

HARMANCI: “MÜMKÜN OLAN HER KAYNAĞI KULLANIYORUZ”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı konu ile ilgili açıklamasında, Lefkoşa’nın turizm potansiyeli en yüksek bölgesi olan Surlariçi’nin geliştirilmesi için mümkün olan her kaynağın kullanılmaya çalışıldığını ifade ederek, proje tamamlandığında bölgede gözle görülür bir canlılık yaşanacağını söyledi.

 

03/10/2015 15:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: mehmet harmancı, haber, kıbrıs, Lefkoşa, Surlariçi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.