DAÜ Bahar Festivali Başlıyor

ads ads ads ads
16/05/2015

ads
DAÜ Bahar Festivali Başlıyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 21. Bahar Festivali bu yıl 21-24 Mayıs tarihlerinde gerçekleşiyor.

DAÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsorluğunda DAÜ Kampüsü’nde düzenlenecek festivalle ilgili bugün DAÜ Tower Bar’da basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, DAÜ Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici, Rektörlük Koordinatörü Mutlu Kale, Aktiviteler Birim Sorumlusu Evşim Erel, Kulüpler Birim Sorumlusu Damla Sayman ve Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü personeli katıldı.

Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, 21. DAÜ Bahar Festivali’nde temaının toplumsal sorunlara dikkat çekmek amacıyla “Uyan ve Uyandır” olarak belirlendiğini kaydetti.

FESTİVAL PROGRAMI

Festival, 21 Mayıs saat 17:30’da, Mağusa Gençlik Akademisi önünden üniversite kampusuna kortej yürüyüşüyle başlayacak.

Festivalde, Fotoğrafçılık Kulübü tarafından organize edilen ve genç yaşta kanserden kaybettiği eşinin hastalığı boyunca fotoğraflarını çekip onu ölümsüzleştiren Ayman Şanlıtürk’ün “Treatment” adlı sergisi açılacak ve Şanlıtürk’le söyleşi yapılacak.

Festivalde ayrıca Faruk Akbaş ile “Fotoğraflarla Engelleri Aşıyoruz” konulu açık atölye çalışması, Asu Akbaş ile “Dünya Ülkelerinde Kadın” konulu sunum, Metin Çakar’dan “Kum Sanatı Gösterisi”, "Tek Bir Irk Biliyorum: Adı İnsan” isimli panel kapsamında Kıbrıs Türk Karikatüristler Birliği’nden “Eşitlik İçin Uyanma Vakti” konulu konsept çalışması gerçekleştirilecek.

Barış Başel’le “Sosyal Sermaye ve Radikalizm”, Kudret Akay’la “LGBT”, Boysan Boyra’yla “KKTC’de İnsan Hakları” konulu söyleşi; Engelli Anneleri ve “Düşüme Engel Olma” film yapımcıları ile söyleşi ve “Düşüme Engel Olma” isimli belgesel gösterimi yapılacak.

Festivalde Levent Üzümcü ve Sabri Özmener gibi usta oyuncuların yer aldığı “İstibdat Kumpanyası” adlı müzikal komedi de sahnelenecek.

Festivalde Sunay Akın’ın “İki Kitap Bir Heves” isimli tek kişilik gösterisi, İlker Kılıçer’in pandomim gösterisi, Küçük İskender’ın şiir performansı, Kıvanç ve Burak ikilisinin illüzyon gösterisi, Kabile Alternatif Dans Topluluğu’nun dans gösterileri ve Game of Gölge’nin yapacağı gölge oyunu da yer alacak.

DAÜ Stadyumu`nda 21 Mayıs’ta Duman, 22 Mayıs’ta Anathema, 23 Mayıs’ta Sıla ve 24 Mayıs’ta Athena konser verecek. Konserler ücretsiz ve halka açık olacak. 

16/05/2015 12:42
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Bahar Festivali, daü, bahar şenlikleri
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.