Dikkat, Pazartesi Sendromu Kalbinizi De Vurabilir!

ads ads ads ads
02/05/2016

ads
Dikkat, Pazartesi Sendromu Kalbinizi De Vurabilir!

Birçok insanı kıskacına alan ve "pazartesi sendromu" olarak bilinen "işe ya da okula gitmek istememe" sorunu tedavi edilmezse çok daha ciddi problemlere yol açabilir.

Pazartesi senrdomu olarak nitelendirilen sorun, sürekli ve şiddetli yaşanırsa sadece psikolojiyi etkileyen bir durum olarak kalmıyor. Uzmanlara göre, tedavi edilmeyen sorun tüm vücudu olumsuz etkiliyor ve ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor.

Uyarı, Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Erol Özmen'den geldi. Özmen, sürekli ve şiddetli olan pazartesi sendromunun depresyon ve anksiyetenin yanı sıra kalp - damar sistemi hastalıklarına da yol açtığını belirtti.

KİMLER PAZARTESİ SENDROMUNA DAHA YATKIN?

Kişilik özelliği olarak kaygılı ve depresyona yatkın kişilerde bu sendromun daha sık görülebildiğine işaret eden Prof. Dr. Özmen, "Ama çoğu kişide bunlar olmasa da pazartesi sendromu görülebilir. Bunu yaşayan kişi uygun bir tedavi görmezse, yardım almazsa kişide depresyon, anksiyete bozukluğu hatta kalp damar hastalıkları yani stresle ilgili her türlü hastalık ortaya çıkabilir. Bunlar altta yatan neden olabilir, sonradan da gelişebilir" diye konuştu. 

02/05/2016 11:31
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Pazartesi Sendromu, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.