Finlandiya'da tatbikat işgal zannedildi

ads ads ads ads
01/06/2016

ads
Finlandiya'da tatbikat işgal zannedildi

Finlandiya ordusunun ülkenin adalarından birinde gece karanlığında düzenlediği tatbikatın işgal zannedilmesi paniğe yol açtı.

Kamsholmen adası sakini Bjarne Winberg, büyükçe bir teknenin evinin yakınına yanaştığını, sırt çantalarıyla bir grup üniformalı kişinin ellerinde silahlarla adaya çıktığını görünce, kendi küçük teknesine atlayıp adayı terk etti.

Grubun ormana doğru girdiğini gördüğünde paniğe kapıldığını belirten Winberg, Ilta-Sanomat gazetesine verdiği demeçte, "Tabi ki korkmuştum" dedi.

Wingerg, ardından güvenlik güçlerini arayarak durumu bildirdi.

Olayın bir tatbikatın parçası olduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte başlayan tartışmada bir savunma bakanlığı sözcüsü, Kamsholmen adasının askeri rotanın önceden planlanan bir parçası olmadığını söyledi.

Yerel Ostnyland gazetesi ise tatbikatı organize edenlerin adaya gitmeyi planladıklarını, ancak bunu ada sakinlerine bildirmeyi unuttuklarını yazdı.

Olayın işgal olmadığının anlaşılması panik yaşayan sakinleri rahatlatırken, Ostynland gazetesi, "beklenmedik ziyaretçiler karşısında ideal" sloganıyla pazarlama yapan Gevalia adlı kahve şirketinin, bu haber üzerine iyi bir pazarlama şansı bulduğunu yazdı.

Kahve şirketi, beklenmedik askeri ziyaretçilerle karşı karşıya kalan herkese ücretsiz kahve paketleri göndereceğini duyurdu.

 

01/06/2016 08:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Finalandiya, işgal, tatbikat
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.