İsrail'de Hristiyan Ramazan davulcusu

ads ads ads ads
24/06/2016

ads
İsrail'de Hristiyan Ramazan davulcusu



En eski yerleşim birimlerinden Akka'da Ramazan'da Müslümanları bir Hristiyan sahura kaldırıyor. Mişel Eyüb bunun farklı inançların birlikte yaşaması, sevgi ve barış için çok önemli olduğunu söylüyor.

Tarihi milattan önce 1400 yıllarına dayanan bu eski yerleşim biriminde Müslümanlar, Yahudiler ve Hristiyanlar birlikte yaşıyor.

Akka'da Ramazan ayında Müslümanları sahura kaldırmak için sürdürülen Ramazan davulculuğunu son yıllarda bir Hristiyan yapıyor.

Ramazan dışında inşaat işçiliği yapan Mişel Eyüb, 'Müsaharat' denilen sahur davulcuğununun 1400 yıllık bir gelenek olduğunu belirtirken, "Bu birlikte yaşamanın, sevginin, barışın sembolüdür. Burada davulcunun kim olduğu önemli değil, davulcu basit bir insan" diyor.

Ayoub, geleneği sürdürmenin önemine vurgu yaparken yaptığı işin halktaki karşılığı için "Benim küçüklüğümde sahur davulcusunu hep duyardım. Bir mahalleden diğerine giderdi. Bu gelenek uzun süredir kaybolmuş durumda. Allah bana güzel bir ses lutfettiği için ben sahur davulculuğunu üstlendim. İnsanlar seviyor bunu, çünkü eksi bir geleneği canlandırıyor. Allaha şükür herkes memnun" ifadelerini kullanıyor.

Kaynak: Al Jazeera Türk 

24/06/2016 14:32
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: İsrail, Ramazan, Hristiyan
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.