İyilikten felaket doğdu

ads ads ads ads
26/11/2015

ads
İyilikten felaket doğdu

Devrim DEMİR-HAVADİS

Nisa Çuhalı, Eda Özcanlı ve Kerem Çavdar, Alsancak’taki evinde baygın buldukları arkadaşları Kayhan Türkel’e eczaneden aldıkları serumu bağlayarak tedavi uygulamaya kalktı. Talihsiz gencin beyin ölümü gerçekleşti

Alsancak’ta meydana gelen “Ağır yaralama” ve “ İzinsiz tıbbi müdahalede” bulunan Nisa Çuhalı, Eda Özcanlı ve Kerem Çavdar tutuklandı. 20 Kasım tarihinde Alsancak’ta Kayhan Türkel’in kaldığı odada baygın vaziyette bulan Nisa Çuhalı Girne’de bir üniversitede hemşirelik okuyan arkadaşı Eda Özcanlı’yı telefonla arayarak Türkel’in odasına çağırdı. Türkel’i uyandırmayı başaramayan iki genç kız restoran sahibi Kerem Çavdar’dan yardım istedi.

Türkiye’de bulunan anastezi teknisyeni Ulaş isimli kişiyi arayarak bilgi alan 3 zanlı, Girne’de eczaneden serum alarak Türkel’e taktılar. 3 zanlı yaptıkları tıbbi müdahaleye rağmen kendine gelmeyen Türkel’i Girne’de özel hastaneye kaldırdı. Beyin kanaması geçiren Türkel, Girne’den Lefkoşa Devlet Hastanesine sevk edildi. Ailenin isteği doğrultusunda Türkel önceki gün Lefkoşa’da özel bir hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda müşahede altına alındı.



Beyin ölümü gerçekleşti


Edinilen bilgiye göre kaldırılmış olduğu özel hastanede yoğun bakımda tutulan Kayhan Türkel’in dün beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi.

Şikâyet üzerine tutuklandılar


Nisa Çuhalı, Eda Özcanlı ve Kerem Çavdar ailenin şikâyeti üzerine önceki gün mahkeme emri ile tutuklandı. Zanlılar dün tutukluluk talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında, zanlıların 5’er gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Türkel’in sağlık durumu davayı değiştirecek

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Lapta Polis karakolunda görevli polis çavuşu Erol Işık, mahkemede verdiği ifadede Nisa Çuhalı, Eda Özcanlı ve Kerem Çavdar’ın Ağır yaralama” ve “ İzinsiz tıbbi müdahalede” bulunma suçlaması ile gözaltına alındıklarını anlattı.

Polis çavuşu Erol Işık, baygın buldukları arkadaşlarına kendi yöntemleri ile tıbbı müdahalede bulunarak Kayhan Türkel’in beyin kanamsı geçirdiğini, olayda kullandıkları serum ve tıbbi malzemelerin ise zanlı Kerem Çavdar tarafından gösterilerek bulunduğunu kaydetti. Soruşturmanın devam ettiğini ifade eden Işık, Türkel’in sağlık durumuna göre davanın her an seyrinin değişebileceğini ifade ederek, zanlıların 5’er gün daha tutuklu kalmaları talebinde bulundu.

 

26/11/2015 10:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kayhan türkel, Nisa Çuhal, Eda Özcanlı, Kerem Çavdar
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.