Özersay: Toplumsal Birlikteliği Sağlayacağıma İnanıyorum

ads ads ads ads
28/03/2015

ads
Özersay: Toplumsal Birlikteliği Sağlayacağıma İnanıyorum

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, 19 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ülkede “yeni bir siyaset anlayışının” hayata geçmesinin başlangıcı olabileceğini söyledi.

Kudret Özersay Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, seçim çalışmaları çerçevesinde dün Kardeş Ocağı’na gerçekleştirdiği ziyarette, Kıbrıs Türk halkının kendi iradesine dayalı bir gelecek kurabilmesi ve kendi kendini yönetebilmesinin, kendi kendine çeki düzen vermesinden geçtiğini, Cumhurbaşkanlığı seçiminin “yeni bir siyaset anlayışının” hayata geçmesinin başlangıcı olabileceğini söyledi.



Müzakere masasında Kıbrıs Türkünü temsil edecek, kapsamlı bir çözüm çerçevesinde haklarını savunacak bir Cumhurbaşkanı’nın uluslararası hukuk ve diplomasi bilgisine, müzakere konusunda bir tecrübeye sahip olması gerektiğini ifade eden Özersay, “Kendi irademizle bu süreçleri götürmek istiyorsak, yönetmek ve iyi yönetmek zorundayız. Bunun için de sadece Cumhurbaşkanlığına değil tüm makamlara işinin ehli olan, konusuna hakim olan insanları getirmeliyiz. Ancak o zaman Kıbrıs Türkünün iradesi yönetime yansıyacaktır. Ben bunu yapmaya adayım. Kıbrıs müzakerelerinde de, ülke içinde partizanlığın ve adam kayırmacılığın önlenmesinde de halkın yararını esas alan bir duruş sergileyeceğim” dedi.

Özersay, ülkede “kişilerin siyasi görüşüne bakmadan tüm vatandaşlara eşit mesafede duracak, siyasi partilerin iç işlerine karışmayacak bir Cumhurbaşkanına ihtiyaç olduğunu” söyledi. 

28/03/2015 14:46
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kudret özersay
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.