Siber: Kadınları Müzakere Masasına Taşıyacağız

ads ads ads ads
01/03/2015

ads
Siber: Kadınları Müzakere Masasına Taşıyacağız

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Birleşmiş Milletler (BM) kararını referans göstererek kadınları müzakere masasına taşıyacaklarını belirtti. Kıbrıs’ta kalıcı bir çözüm ve barış için ilklere imza atacaklarını kaydeden Siber, “Bu kararlılık hepimizin kararlılığıdır” dedi.

CTP-BG’den yapılan yazılı açıklamaya göre, CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Siber, dün CTP Kadın Örgütü Gazimağusa İlçesi’nin düzenlediği dayanışma yemeğine katıldı.

SİBER: “KIBRIS’TA KALICI BİR ÇÖZÜM VE BARIŞ İÇİN İLKLERE İMZA ATACAĞIZ”

Akdoğan’da düzenlenen yemeğe Gazimağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali, MYK üyeleri Bilen Sayılı Bozkırlı ve Şenay Ekingen, Kadın Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanı Nazife Göçer, CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun eşi Ayşe Yorgancıoğlu, CTP-BG Gazimağusa Milletvekili Ferdi Sabit Soyer’in eşi Dudu Soyer ile Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif katıldı.

Siber yemekte yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı seçiminin bütün Kıbrıs Türk halkının seçimi olduğunu belirtti ve “Başarıya hep birlikte ulaşacağız” dedi.

“Çözüm, barış ve yarınları iyileştirmek için ilklere imza atacaklarını” belirten Siber, inanarak ve anlatarak ipi göğüsleyeceklerini kaydetti.. Birleşmiş Milletler’in 1325 sayılı kararını örnek gösteren Siber, kararda müzakere masasında kadınların olması gerektiğine vurgu yapıldığını aktardı ve müzakere masasına kadınları taşıyacaklarını dile getirdi.

Siber yemeğin ardından Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif ile birlikte Akdoğan esnafını ziyaret etti. 

01/03/2015 12:57
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sibel siber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.