Trafikte telefonla konuşanlara Ekim'de ağır cezalar geliyor

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, trafik kazalarının ülkemizin kanayan yaralarından biri olduğunu belirterek alt yapı eksiklikleri, eğitim ve cezalar üzerinde durulması gerektiğini kaydetti.

ads ads ads ads
27/07/2017

ads
Trafikte telefonla konuşanlara Ekim'de ağır cezalar geliyor

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, trafik kazalarının ülkemizin kanayan yaralarından biri olduğunu belirterek alt yapı eksiklikleri, eğitim ve cezalar üzerinde durulması gerektiğini kaydederek Bakanlığın yapmış olduğu alt yapı çalışmaları ile ilgili Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne çok özel açıklamalarda bulundu.

Dürüst, gündemlerinde araç kullanırken cep telefonu kullanımı yönünde bir çalışma olduğunu anımsatarak, “Ekim ayında Meclis’in açıldığı yeni dönemde cep telefonlarının kullanımı ile ilgili yeni bir düzenleme yapılacaktır. Gerek puan gerekse para cezasının etkili ve caydırıcı olması için bu konu mecliste olacaktır” dedi. 

“Alt yapı çalışmalarımız ciddiyetle devam ediyor” 

“Trafikte daha güvenli seyahat edilmesi ve kazaların en aza indirilmesi ile ilgili alt yapı çalışmaları,gerek Trafik Dairesi gerekse Karayolları Dairemiz tarafından ciddiyetle yürütülmektedir” diyen Bakan Dürüst, “Bir anda her noktaya ulaşmak mümkün değildir. Her şeye rağmen Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin destekleri, ilgili dairelerimiz ve Polis Teşkilatı ile çalışmalarımız devam etmektedir” dedi. 

“Cep telefonları ölümcül kazalarda en önemli etkenler arasında” 

Cep telefonlarının ölümcül trafik kazalarında en önemli etkenlerden biri durumunda olduğuna dikkat çeken Bakan Dürüst, istatistiklere bakıldığı zaman birinci sırada cep telefonu kullanımı, ikinci sırada ise sürat faktörü olduğunu açıkladı. 

“Vatandaşlara çağrım araç kullanırken dikkatli olmaları ve cep telefonu kullanmamaları” 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, “Vatandaşlarımıza çağrım araç kullanırken dikkatli olmaları ve karşıdan gelen sürücülerinde hata yapma ihtimalini göz önüne almaları gerektiğidir” diyerek, “araç kullanırken cep telefonlarında konuşmak ve sosyal medya ile ilgilenmekten vazgeçmeliyiz” uyarısında bulundu. 

“Ekim ayında cep telefonu kullanımına para cezası artıyor” 

Dürüst, gündemlerinde araç kullanırken cep telefonu kullanımı yönünde bir çalışma olduğunu anımsatarak, Ekim ayında meclisin açıldığı yeni dönemde cep telefonlarının kullanımı ile ilgili yeni bir düzenleme yapılacaktır. Gerek puan gerekse para cezasının etkili ve caydırıcı olması için bu konu mecliste olacaktır dedi. 

“Alt yapı için üç yüz milyon civarında yatırım yaptık”

Bakan Dürüst, TC desteği ile göreve geldiği günden bu yana alt yapı çalışmalarına ayrılan miktarla ilgili açıklamalarda da bulundu. 

“Bu yıl 300 Milyon civarında şu anda yapılan ve yapılmakta olan projelerimiz bulunmaktadır. Karayolları ve Trafik Dairesi tarafından bu çalışmalar Türkiye Cumhuriyeti katkıları ile devam etmektedir”. 

“Bakanlığa bağlı Trafik Ulaştırma Komisyonu’nun çalışmaları devam ediyor” 

Cumhuriyet Meclisi’nde Trafik Güvenliği ile ilgili çalışmalar yapmak üzere kurulan Trafik Güvenliği Komitesi’ne de değinen Bakan Dürüst, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın yıllardan beri Trafik Ulaştırma Komisyonu çatısı altında çalışmalar sürdürdüğünü belirtti. Bakan Dürüst, bu dönem meclis çatısı altında bir komisyonun oluşmasına da meclis olarak karar verildiğini, önemli olanın sadece görüş belirtmek değil somut adımlar atılması gerektiğine işaret etti.

“Trafikte çağdaş uygulamaların olması kaçınılmazdır”

“Trafikte çağdaş uygulamaların olması kaçınılmazdır. Önemli olan farkındalığın artması ve bu yönde gerekli yaptırımların olmasıdır” diyen Bakan Dürüst, Mecliste devam eden Trafik Güvenliği Komisyonu’nun talep etmesi halinde her türlü katkıyı koymaya hazır olduklarının altını çizdi.

“Kiralık araba sürücüleri ile ilgili yeni düzenleme yakında geliyor “ 

Kiralık araçların neden olduğu kazalara da değinen Bakan Dürüst, “Genel kurallara göre,turist olarak gidilen ülkelerde, ehliyeti olanlara 90 güne kadar araba kullanma şansı verilmektedir. Sürekli araba kullanma söz konusu değildir. Bu durum bizim yasalarımızda da aynı şekildedir. Kiralık araba sürücüleri ile ilgili yeni bir düzenleme yakında hayata geçecektir” dedi.

Kaynak: Kıbrıslı Gazetesi

27/07/2017 16:21
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kemal Dürüst, kiralık araç
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.