Volkswagen ABD'de anlaşmaya vardı

ads ads ads ads
22/04/2016

ads
Volkswagen ABD'de anlaşmaya vardı

ABD’de ortaya çıkan emisyon skandalı ile şirket tarihinin en zor dönemlerinden geçen otomobil üreticisi Volkswagen, Amerikalı müşterilerine karşı ağır sorumluluklar altına giriyor. Buna karşı yargı süreci sona erecek.

Alman otomobil tröstü Volkswagen, Amerika Birleşik Devletleri'nde emisyon skandalından doğan müşteri mağduriyetlerini gidermek üzere resmi makamlarla anlaşmaya vardı. Konuya dair Amerikan yargısı tarafından konan ültimatomun dolmasından kısa süre sonra varılan mutabakatta Volkswagen, aralarında araçların geri alımının da olduğu birçok maddeyi kabul etti.

San Francisco kentinde konuya dair açıklamalarda bulunan Yargıç Charles Breyer, Volkswagen kullanıcılarının alacakları tazminatın yanı sıra araçlarını ücretsiz olarak gerekli teknik değişikliklerden geçirebileceklerini ya da Volkswagen'e ücreti karşılığında iade edebileceklerini duyurdu. Breyer, varılan mutabakatın 2,0 litre hacimli dizel motorlu 480 bin araç sahibini kapsadığını 3,0 litre hacimli 80 bin araç sahibinin sözkonusu anlaşmaya dahil olmadığını vurguladı.

Uzmanlar sözkonusu anlaşmanın Volkswagen şirketine milyarlarca euroya mal olacağını anck yine de yargı sürecinin sona ermesinden dolayı firmanın ABD'de emisyon skandalını nispeten daha düşük bir maddi zarar ile atlatacağını bildiriyor.

22/04/2016 10:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Volkwagen, Skandal, Otomobil, Emisyon, ABD, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.