Google Glass'ın yenisi geliyor

ads ads ads ads
27/07/2015

ads
Google Glass'ın yenisi geliyor

Google, daha normal görünen, geliştirilmiş bir Glass'ı kullanıma sunmak için düğmeye bastı.

Google Glass'ın yeni bir sürümü gerçekten de geliyor ancak bu ürüne, orijinalin varisi veya devamı olarak yaklaşmak, pek de doğru değil. 9to5Google'ın belirttiğine göre, Tony Fadell ve ekibi yeni bir "Kurumsal Sürüm" (Enterprise Edition) üzerinde çalışıyor ve bu geliştirilmiş gerçeklik ürünü, orijinal Explorer Edition'ın bazı donanım geliştirmelerine sahip bir devamı olacak. Öncelikle, Google Glass Enterprise, normal bir gözlük gibi katlanabilir olacak ve böylelikle daha kolay taşınır ve görünümü daha normal olacak. Elektroniklerin bulunduğu sağ taraf, bu modelin tasarımına eklenen "güçlü menteşe" sayesinde katlanabilmekte ve tabii ki sol taraf da aynı özelliğe sahip.

9to5Google'ın açıklamasında bulunan bir diğer iddia ise, yeni Glass'ın suya dayanıklı ve daha sağlam olacağı. Google, bu cihaz günlük düşüşlere ve çarpmalara dayanmasını istiyor ve eğer bu ürün fabrikalar, depolar ve diğer çalışma alanlarında kullanılacaksa bu özelliğin önemi oldukça büyük. Ayrıca, Google Glass Enterprise Edition'ın görüntüsü de bir miktar değiştirilerek yeni hedef kitlesine daha uygun bir görüntüye sahip olması sağlanmış durumda. Görünene göre Google, artık gerçeği kabul etmiş durumda ve Glass'ın standart bir günlük ürün olarak moda dergilerinde gözükmesini beklemiyor.

9to5Google'ın belirttiği diğer geliştirmelerin arasında daha geniş bir Glass arayüzü görüş deneyimi için daha büyük bir prizma, Explorer Edition'a göre daha uzun bir pil ömrü, yeni Intel Atom işlemci sayesinde de daha iyi bir performans bulunuyor. Ancak bir tüketici olarak yeni Glass'ı almanız yine çok kolay olmayacak. Google'ın – her an değişebilecek olan – şu anki planları, Enterprise Edition'ı sadece Glass for Work ortaklarına sunması yönünde. Başka bir deyiş ile, bu yıl içerisinde sunulması beklenen ürün, Google Glass 2.0 olmayacak.



 

27/07/2015 12:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: google, google. Glass
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.