100 çocuğu ısıtan kaza

ads ads ads ads
03/02/2016

ads
100 çocuğu ısıtan kaza

İzmir’de hurda toplayarak geçimini sağlayan Hüseyin Aydoğdu, kendisine arabayla çarpıp kaçan tekstilci iş adamı Metin Kurtulmuş hakkındaki şikâyetinden vazgeçmek için 100 çocuğa mont bağışlamasını şart koştu. İşadamı Kurtulmuş “O bana büyük bir hayat dersi verdi” dedi

İzmirli Hüseyin Aydoğdu (56) geçtiğimiz kasım ayında hurda topladığı el arabasıyla evine dönerken, Yenişehir İzsu otobüs durağı yakınında bir aracın çarpıp kaçması sonucunda yaralandı.

Beline hurda arabasının demiri saplanan ve hastanede tedavi gören Aydoğdu, kendisine çarpıp kaçan sürücüden şikâyetçi oldu. Dosya, dava sürecine girmeden önce Uzlaştırma Bürosu’na iletildi. Uzlaştırmacı bilirkişi Canan Selvi, kazayı yapan Metin Kurtulmuş’u ve mağdur Hüseyin Aydoğdu’yu buluşturdu.

Haber Türk'ten Melis Apaydın İde'nin haberine göre Aydoğdu, tekstilci işadamı Metin Kurtulmuş’un uzlaşma talebini kabul etti. Ancak para istemedi, sadece ihtiyaç sahibi 100 çocuğa mont bağışlamasını şart koştu. Aydoğdu’nun isteğini kabul eden işadamı Kurtulmuş, Yamanlar’da ihtiyaç sahibi öğrencilerin okuduğu bir okula 100 mont bağışında bulundu. Kurtulmuş, Aydoğdu’nun kazada zarar gören hurda arabasının tamirini de üstlendi.

Emekli olduktan sonra 3 kızını evlendiren, masrafların altından kalkabilmek için de hurdacılık yapmaya başlayan Hüseyin Aydoğdu, şunları söyledi:

“Günde ortalama 20 TL kazanıyorum. Allah bin bereket versin. Bugüne kadar haram lokma yemedim. Kazanın olduğu gün, sobada yakmak için bir şeyler toplamıştım. Karşıdan karşıya geçmek için kaldırımın kenarında bekliyordum, yoldan geçen araç el arabama ve bana çarptı. Çarpan kişinin yardım etmek için durmaması beni çok üzdü. Ancak sonradan Metin Bey’i dinleyince, olayın istemeden olduğunu anladım ve ‘Kazadır, insanlık hali, hepimizin başına gelebilir’ dedim. Uzlaştırmacı Canan Hanım bana haklarımı anlatınca, şikâyetten vazgeçmek için Metin Bey’den para değil, 100 çocuğa mont bağışlamasını istedim. Hakkım olmayan bir parayı, onun gönlünün rızası olmadan alsaydım, bunun günahını taşıyamazdım. 3 kız evlat büyüttüm, yoksulluğu iyi bilirim. Şimdi 100 çocuk sıcak monta kavuştu. Bundan güzel bir şey var mı?”

Haber Türk 

03/02/2016 12:51
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.