Lisanssız pilot 10 yıldır uçuyor

ads ads ads ads
31/08/2015

ads
Lisanssız pilot 10 yıldır uçuyor

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletine bağlı Ostfriesland bölgesinde lisanssız bir pilotun Harle Havalimanı’nda Wangerooge adasına yıllardır 10 binlerce yolcu taşıdığı ortaya çıktı. Aynı bölgede yer alan Wittmunder doğumlu 37 yaşındaki Alman pilotun 2007 yılından beri sahte lisansla uçtuğu tahmin ediliyor.

Aurich Başsavcısı Katja Paulke hakkında soruşturma başlatılan pilotun ‘Hava Trafik Kanunu’ ihlali için iki yıl, evrak sahtekarlığından da 5 yıla kadar ceza alabileceğini belirtti.

Her iki yılda bir ‘check-uçuş’ sınavına girme mecburiyeti olan pilotların düzenli aralıklarla lisans, tıbbi sertifika teslim etlmeleri ve uçuş saatlerini göstermesi gerekiyor. FLN Frisia Luftverkehr GmbH Norddeich Havayolu Şirketi Genel Müdürü Olaf Weddermann henüz konuşmayan lisanssız pilotun bu sorumlulukları neden yerine getirmediğine bir anlam veremiyor. Lisanssız pilotun işine hemen son verildiğini kaydeden Wedderman NDR’e yaptığı açıklamada 37 yaşındaki kişinin ‘Süper Pilot’ olduğunu belirterek, “O çok güvenilir, güvenlik bilinci içinde ve gözü pek bir pilottu” dedi.

DAHA ÖNCE BELGESELE KONU OLMUŞ

Daha önce ada pilotlarına yönelik olarak yapılan belgesel filme konu olan lisanssız pilot uçmayı çok sevdiğini belirtmiş. Her yıl yaklaşık 60 bin yolcu taşınan güzergahta yolculardan büyük bir kısmını lisanssız pilotun uçurduğu tahmin ediliyor. Olayın kendisini şok ettiğini belirten Wangerooge adasının bağımsız belediye başkanı Dirk Lindner, “O çok iyi bir insan. Onun yanında kendimi hep rahat hissettim” dedi.

Pilotun bir bilen tarafından şikayet edildiği tahmin edilirken, Braunschweig’de bulunan Federal Havacılık Ajansı Uçuş Lisansı Sorumlu Dairesi konuyla ilgili açıklama yapmadı. Almanya’da özellikle Aşağı Saksonya bölgesinde son yıllarda ölümle sonuçlanan çok sayıda küçük uçak kazası meydana gelmişti.



 

31/08/2015 09:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: lisanssız, pilot
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.