Peygamber camilerini yok ediyor

ads ads ads ads
27/07/2014

ads
Peygamber camilerini yok ediyor

Kendi kendini halife ilan eden terör örgütü IŞİD’in lideri Ebubekir Bağdadi, türbe ve Şii camilerinden sonra peygamberlerin adını taşıyan camileri de bombalarla yerle bir ettiriyor. Önceki gün Hz. Yunus Camisi’ni militanlarına patlattıran Bağdadi, dün de Hz. Şit Peygamber Camisi’ni bombalarla havaya uçurttu.

Irak’ın Musul kentinde Osmanlı Valisi Mustafa Paşa tarafından inşa edilen Hz. Şit Peygamber Camisi, IŞİD terör orgütü tarafından patlatıldı. Patlama anını sosyal paylaşım sitelerinde paylaşan görgü tanıklarına göre, cami cuma namazından sonra IŞİD militanlarınca boşaltıldı ve içine bombalar yerleştirilerek uzaktan kumandayla havaya uçuruldu.

Patlama anı kameralara da yansıdı. 10 Haziran’dan bu yana Irak’ın 2’nci büyük kenti Musul’u kontrolü altında tutan terör örgütü IŞİD, Allah’a şirk koşulmasına karşı çıktığı ve putperestlik saydığı gerekçesiyle kutsal mekanları yıkmaya devam ediyor. Daha önce Musul, Telafer ve Kerkük’te din adamlarına ait türbeleri ve Şii camilerini dinamit kullanarak patlatan örgüt, Musul’da Peygamber Hz. Yunus’un türbesi olarak bilinen tarihi mekânı da havaya uçurmuştu. Müslümanlar ve Hristiyanlar için de kutsal sayılan Yunus Peygamber türbesinin patlatılması Iraklılar arasında tepkiye neden oldu. Hz. Yunus Peygamber cami ve türbesi her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyordu. Türk hacılar kutsal topraklara giderken burayı ziyaret etmeyi Haccı tamamlayıcı bir ibadet olarak görüyorlardı. 2010 yılının haziran ayında caminin yakınında patlayan bomba nedeniyle dış duvarı zarar görmüştü.

Suriye’nin kuzeyindeki Rakka kentini 2013 yılında ele geçirip şeriat yönetimi kuran IŞİD, Musul’a ilerledikten sonra adını ‘İslam Devleti’ olarak değiştirmişti. Örgütün lideri Ebubekir Bağdadi (43) ise kendini 4 Temmuz’da Musul’da halife ilan etmişti. Cuma namazı kıldırdıktan sonra hutbe okuyan Bağdadi, Müslümanların arasında bir imam olması gerektiğini belirterek, “Sizin en iyiniz değilim. Bu yüzden doğru işler için bana yardım edin” demişti. Bağdadi’nin ‘Rolex’i andıran saati daha sonra medyada tartışma konusu olmuştu. 

27/07/2014 14:22
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ebubekir Bağdadi, IŞİD, dünya, haber
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.