15 yaşında milyonerlik yolunda!

ads ads ads ads
26/02/2015

ads
15 yaşında milyonerlik yolunda!

ABD'li lise öğrencisi Noa Mintz henüz 15 yaşında ama kendi şirketini kurdu, çalışanları oldu ve şimdi yıllık kazancı 500 bin dolar civarında...

Lise öğrencisi Mintz, 2012’de kendine ait bir bebek bakıcılığı web sitesi kurdu. Adını da ‘Nannies by Noa’ (Noa’nın dadıları) koydu. Başladığında 50 müşterisi olan Mintz’in şimdi 200’e yakın müşterisi var.

Mintz, dadılarına ortalama olarak saatine 5 dolar veriyor, başarılı olan dadıların ise ilk maaşlarını %15 primle veriyor.

İŞE AYIRACAK VAKTİ YOK

 

Yaklaşık Haftada ortalama 40 saat çalışan 25 tam zamanlı dadı ve 50 de bebek bakıcısını çalıştıran küçük kız, işe ilk giriştiğinde ortalama 100 dolar kazanıyordu. Bugün ise kazandığı para yılda 500 bin dolara çıktı. Yeterince para kazandığında ise şirketini yönetmesi için bir CEO’yu işe aldı ve Manhattan’da bir ofis tuttu çünkü onun okula gitmesi gerekiyordu.

'TİCARİ ZEKA BAŞKA BİR ŞEY'

Mintz, CNN’e verdiği röportajında okulda başarılı bir öğrenci olmadığını söylüyor: ‘Okulla başım dertte, zorlanıyorum. Ama sanırım derslerde başarılı olmakla girişimci olarak başarılı olmak farklı şeyler’ diyor. Gelecek planları içinde de şunlar var: ‘Önce liseyi bitireceğim. Sonra da belki bir şirket daha kurarım.’

26/02/2015 15:59
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Noa Mintz
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.