16. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali Başladı

ads ads ads ads
18/04/2014

ads
16. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenleyeceği “16. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” bugün başladı.

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun düzenlediği basın toplantısında etkinlik programının açıklanmasıyla başlayan festival, 24 Nisan’a kadar sürecek.

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Dairesi Müdürlüğü organizasyonluğunda düzenlenecek festivale, Türkiye, Almanya, Rusya, Bulgaristan, Endonezya, Gürcistan, Kazakistan, Londra Türk Okulları, Makedonya, Romanya ve Sırbistan’dan konuk ekipler katılacak; ev sahipliğini KKTC yapacak.

KORTEJ YARIN

Türkiye Lefkoşa Büyükelçiliği, Polis Genel Müdürlüğü, Gönyeli, Lefkoşa, Girne Belediyeleri, Sağlık Bakanlığı, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Gençlik Dairesi, Atatürk Öğretmen Akademisi, Kuzey Kıbrıs Turkcell ve diğer sponsorların katkılarıyla yapılacak festivalin açılış korteji yarın saat 10.00’da Lefkoşa’da Girne Kapısından başlayacak ve Sarayönü, Büyükhan güzergahında yer alacak. Ekipler, Sarayönü’nde 5’er dakikalık gösteriler de yapacak.

Heyetler saat 16.00’da da Girne’de kortej yapacak. Kortej, Baldöken mezarlığı, Dörtyol kavşağı, Atatürk büstü ve liman güzergahında olacak, Atatürk büstü önünde gösteriler yapılacak.

Konuk heyetler 21 Nisan pazartesi saat 16.00’da Gönyeli Yalçın Park’ta gösteri yapacak, 22 Nisan Salı saat 18.00’de de Lefkoşa Fuar Alanı’nda eğlence düzenleyecek.

23 Nisan Çarşamba günü ise ekipler Lefkoşa Atatürk Stadyumu’nda gösteriler sunacak, ardından saat 17.00’de Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda gala programı yapılacak.

Ekipler 24 Nisan’da ise resmi ziyaretler yapacak.

ARABACIOĞLU: “700 KİŞİLİK BÜYÜK BİR ORGANİZASYON”

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Merit Otelde yer alan basın toplantısında, 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olduğuna vurgu yaparak, 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ilanının tarihçesini anlattı.

Arabacıoğlu, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında bu yıl 16.’sını düzenleyecekleri festivale 11 konuk heyetin katılacağını, Azerbaycan’ın festivale katılamayacağını ifade ederek, ekiplerin 16 Nisan’dan itibaren ülkeye geldiğini, önümüzdeki günlerde 3 kafilenin daha katılacağını söyledi.

Arabacıoğlu, festivalin, KKTC’nin en büyük organizasyonlarından biri olduğunu, organizasyonda 700 kişinin görev yaptığını belirterek, ülkenin bu tür büyük organizasyonlara hasret olduğunu kaydetti ve emeği geçen, katkı yapan tüm yetkililere ve sponsorlara teşekkür etti. 

18/04/2014 13:59
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: 23 nisan, çocuk festivali
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.