17 saat sonra mucize kurtuluş

ads ads ads ads
26/08/2016

ads
17 saat sonra mucize kurtuluş

Roma’yı vuran depremde ölü sayısı 274’e yükseldi. Pescara tel Tronto kasabasında enkazdan 17 saat sonra canlı olarak kurtarılan 10 yaşındaki bir kız ise büyük sevinç yarattı

İtalya’da başkent Roma’ya 140 kilometre uzaklıktaki Perugia kentinde çarşamba günü meydana gelen ve yaklaşık 20 saniye süren 6.2 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 274’e yükseldi. Dört kasabayı neredeyse haritadan silen deprem nedeniyle 400’den fazla kişinin yaralandığı açıklanırken, enkaz altında kayıp vatandaşların olduğu ifade edildi. Sivil Savunma Dairesi’nden yapılan açıklamada, gece boyunca aralıksız arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğü belirtilirken, depremin en fazla hasar veriği Amatrice kentinin yaz aylarında turist akınına uğraması nedeniyle enkaz altındaki insan sayısını tahmin etmenin zor olduğu aktarıldı.

Tek otelde 70 ölü

Belediye Başkanı Sergio Pirozzi’nin “Kasabam artık yok” dediği Amatrice, en çok can kaybının görüldüğü yer olarak öne çıkıyor. Turistik Amatrice’de sadece Hotel Roma’da 70 kişinin öldüğü belirtiliyor. Ülkede meydana gelen şiddetli deprem sonrası artçı sarsıntılar sürerken dün gece meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem, halkta paniğe neden oldu.



Ölenlerin çoğu çocuk

Gün ağırmasıyla birlikte acı bilançonun ortaya çıktığı kentte, gelen mucize haberleri bir nebze olsun umutların yeşermesini sağladı. Yerel saatle 03.36’da meydana gelen depremden tam 17 saat sonra Pescara tel Tronto kasabasında 10 yaşındaki bir kız çocuğu enkazın altından canlı olarak kurtarıldı. Kurtarma ekipleri tarafından gün ışığına çıkarılan Giulia isimli kız çocuğunun depremi mucizevi şekilde küçük sıyrıklarla atlattığı görüldü. İtalya Sağlık Bakanlığı, depremde hayatını kaybedenlerin çoğunun çocuk olduğunu duyurdu.



Tarihi yapılara büyük zarar

İngiliz The Guardian gazetesinde yer alan bir habere göre sanat uzmanları, 26 Ağustos sabahı İtalya’daki deprem sonrası pek çok sayıda tarihi yapının ve içindekilerin zarar görmüş olmasından endişe ediyor.

Abruzzo kentindeki yapıların uzmanı olan Hollandalı David Rijser, depremin etkilediği iç bölgede çok sayıda kilise, mezarlık ve müze bulunduğunu söyledi. Rijser’e göre en büyük tahribatlardan biri, freskler, mozaikler ve heykellerle dolu yüz kiliseye sahip olan Amatrice’de yaşandı.

Roma risk altında

Risk altında olduğu düşünülen diğer tarihi yapılar arasında bir Ortaçağ kalesinin içine kurulu bir müze, St. Augustine kilisesinin içindeki freskler ve halen şehrin bir bölümünü çevreleyen Roma surları var.



Tapınaklar yok oldu

Myanmar’ın orta kesimlerindeki Chauk kentinde çarşamba günü meydana gelen 6.8 büyükliüğündeki depremde ölü sayısı 4’e yükseldi. Meydana gelen deprem sonrası turistlerin uğrak yeri beş bölgede 230’dan fazla tapınağın zarar gördüğü bildirildi. Tayland, Bangladeş ve Hindistan’ın doğusunda da hissedilen depremde en fazla zarara tarihi Bagan kentinin uğradığı, Bagan’da 185 tapınakta hasarlar bulunduğu belirtildi. Bazıları 250 yılı aşkın süredir varlığını sürdüren tapınaklarla ilgili hasar tespit çalışmaları sürüyor.  

26/08/2016 14:05
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: italya, deprem, haber
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.