19 yaşında dünya şampiyonu oldu

ads ads ads ads
31/08/2015

ads
19 yaşında dünya şampiyonu oldu

Maratonda dünya şampiyonu olan bütün zamanların en genç sporcusu, 19 yaşındaki Eritreli atlet Ghirmay Ghebreslassie. Pekin'deki Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Kenya genel klasman birincisi oldu.

Pekin'deki Dünya Atletizm Şampiyonası'nın son gününde 19 yaşındaki Eritreli atlet Ghirmay Ghebreslassie turnuvanın en büyük sürprizini yaptı. Eritreli genç sporcu 42 195 metrelik maraton yarışını kazanırken, favori gösterilen Kenyalı dünya rekortmeni Dennis Kimetto ve eski dünya rekortmeni Wilson Kipchang'ı geride bıraktı. Kenyalı atletler yarışı terk ettiler.

Ailesinin başarılı bir öğrenci olmasını arzuladığı Ghebreslassie hayatının yarışından sonra, ‘Ama ben her zaman büyük bir atlet olmanın hayalini kuruyordum' dedi. Ghebreslassie maratonu kazanan 'bütün zamanların en genç atleti' unvanını alırken, aynı zamanda da ülkesine bir dünya şampiyonasında altın madalya kazandıran ilk atlet oldu.

Bayanlar maratonda Etiyopyalı Mare Dibaba 2:27:35'lik derecesiyle dünya şampiyonu oldu.Kenyalı Hela Kiprop bir saniyelik farkla gümüş, Bahreynli Kirwa ise bronz madalya kazandı.

Şampiyonanın 9'uncu ve son günündeki kapanış müsabakası olan 4X400 metre erkekler finalini Verburg, McQuay, Nellum, Merritt dörtlüsüyle kazanan ABD bu branşta aralıksız altıncı kez dünya şampiyonu oldu.

Bayanlar 4X400 metre finalini Day, Jackson, McPherson ve Williams-Wills'ten oluşan Jamaika milli takımı birinci sırada bitirdi. Gümüş ABD'nin, bronz madalya ise İngiltere'nin oldu.

Erkekler 1500 metre finalinde altın ve gümüş madalyalar Kenya'ya gitti. Kipror ve Manangoi'nin ardından üçüncü olan İguider Fas'a gümüş madalya kazandırdı.


Erkekler yüksek atlamada Kanadalı Derek Drouin 2,34'lük derecesiyle altın madalya kazandı. Ukraynalı Bondarenko ve Çinli Guowei 2,33 metrelik atlayışlarıyla gümüş madalyayı paylaştılar. Bayanlar 5000 metre finalinde bütün madalyaları Etiyopyalı atletler kazandı. Ayana birinci, Tifana ikinci, bayanlar 1500 metre şampiyonu Dibaba ise üçüncü oldu.

Dünya şampiyonasından önce ortaya çıkan doping skandalında adı en çok geçen ülkelerden Kenya yedi altın ve toplamda 16 madalyayla genel klasman birincisi oldu. Yedi altın kazanan Jamaika toplamda 12 madalyayla ikinci olurken ABD altı altın, altı gümüş ve altı bronz madalyayla genel klasmanın üçüncü sırasında yer aldı.

Almanya Dünya Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar gülle ve cirit atmada iki altın, üç gümüş ve üç de bronz madalya kazandı. 2013 Moskova Dünya Atletizm Şampiyonası’nı 17 madalyayla kapatan Rusya Pekin’de sadece dört madalya kazanarak hayal kırıklığı yarattı.


Jamaika'lı süper yıldız Usain Bolt Pekin'de altın madalya sayısını on bire çıkararak dünyanın gelimiş geçmiş en başarılı atleti unvanını daha da sağlamlaştırdı. 

31/08/2015 09:35
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: maraton
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.