2. Elizabeth’in hayatı dizi oluyor

ads ads ads ads
01/10/2016

ads
2. Elizabeth’in hayatı dizi oluyor

İngiliz Milletler Topluluğu üyesi, elli üç ülkeden on altısının kraliçesi olan 2. Elizabeth'in hayatı izleyiciyle buluşuyor



İngiltere Kilisesi Yüksek Valisi 2. Elizabeth’in hayatı dizi oldu. Ülkenin tahta en uzun süre oturan monarkı ünvanını taşıyan Kraliçe’nin gençlik yıllarını ekrana getiren dizi Netflix imzasıyla izleyiciyle buluştu. Merakla beklenen dizinin ilk uzun fragmanı yayınlandı. 10 bölümden oluşacak olan dizi 4 Kasım’da ekrandaki yerini alacak.



2. ELIZABETH KİMDİR?

6 Şubat 1952’de tahta çıktığında Topluluk Başkanı ve yedi ülkenin (Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Pakistan ve Seylan) kraliçesi oldu. Bir sonraki yıl gerçekleşen taç giyme töreninin televizyonda gösterilmesiyle bir ilk gerçekleştirildi. 1956’dan 1992’ye kadar bölgelerin bağımsızlık kazanması ve bazı krallıkların cumhuriyet olmasıyla krallıkların sayısı değişti. Günümüzde, yukarıda sayılan ülkelerin ilk dördüne ek olarak Jamaika, Barbados, Bahamalar, Grenada, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Tuvalu, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Belize, Antigua ve Barbuda ile Saint Kitts ve Nevis’in kraliçesidir. Dünyanın hâlen hüküm süren en yaşlı ve Britanya’nın en uzun ömürlü hükümdarıdır. 9 Eylül 2015’te dedesinin babaannesi Kraliçe Victoria’nın saltanatını geride bırakarak Britanya’nın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı ve tarihte en uzun süre hüküm süren kraliçe oldu.

Elizabeth, daha sonra Kral VI. George ve Kraliçe Elizabeth olacak olan York Dükü ve Düşesi’nin büyük kızı olarak Londra’da doğdu ve evde özel eğitim gördü. Babası, ağabeyi VIII. Edward’ın tahttan çekilmesiyle 1936’da kral oldu ve kendisi o tarihten itibaren olası vâris konumuna geldi. II. Dünya Savaşı sırasında orduda görev almaya başladı. 1947’de Edinburgh Dükü Philip ile evlendi ve Charles, Anne, Andrew ve Edward adlarını verdikleri dört çocukları oldu. 

01/10/2016 14:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: 2. Elizabeth
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.