23 Nisan Kutlamaları Başladı

ads ads ads ads
23/04/2014

ads
23 Nisan Kutlamaları Başladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıldönümü anısına Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları başladı.

Lefkoşa’daki ilk tören Atatürk Anıtı önünde saat 08.45’te yapıldı.

Törene, Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı temsilcisi Kurmay Albay Alirıza Çağlar, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı temsilcisi Kurmay Albay Ertan İnaltekin, Lefkoşa Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Dairesi Müdürü Ali Nizam, sivil ve askeri yetkililer ile dernek temsilcileri katıldı.

Törende, protokol sırasına göre anıta çelenklerin konulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu. Tören, İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesiyle sona erdi.

Kutlamalar çerçevesinde Atatürk Stadyumu’nda da tören yapılıyor.

ARABACIOĞLU TÖRENDE KONUŞTU, ÇOCUKLARA SESLENDİ:

 Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, çocuklara geçmişin acı günlerini yeniden yaşatmamak, dünya bireyleri arasındaki onurlu yaşam haklarını kimselere vermemek, uygarlığın tüm ürünlerinden yararlanarak en iyi şekilde yetişebilmelerini sağlamak için kendilerine düşen görevin çok çalışmak olduğunu söyledi.

Arabacıoğlu, “Sevginin, dostluğun, hoşgörünün, barışın egemen olduğu, bütün dünya çocukları ile kucaklaştığımız bir dünya hepimizin rüyasıdır” dedi.

Bakan Arabacıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Lefkoşa Atatürk Stadyumu’ndaki törende yaptığı konuşmada, bu günün, dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu belirterek, bu bayramın Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, milletin geleceği ve cumhuriyetin gerçek sahipleri olarak gördüğü çocuklara armağan edildiğini kaydetti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş tarihi olan 23 Nisan 1920’nin, Türk halkının Cumhuriyet yönetimine ve demokrasiye yönelik attığı ilk ve en önemli adım olduğunu kaydeden Arabacıoğlu, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndaki, ‘ulusal egemenlik’ sözcüğünün anlamı, milletin kendisi ile ilgili kararları kendisinin alması, kendi kader ve geleceği hakkında, kendisinin karar vermesi yanında milletçe kaynaşmanın, dayanışmanın, huzurun ve güvenin temelidir” dedi.

Mustafa Arabacıoğlu, Atatürk’ün, cumhuriyetin temeline ulusal egemenlik ilkesini yerleştirerek, toplumun barış, huzur ve güven içinde yaşaması, gelişmesi, çağdaşlaşması ve demokratikleşmesi için gerekli ortamı oluştururken toplumu, ulus olma bilincine de kavuşturduğunu kaydetti.

“BU VATAN TOPRAĞINI KOLAY ELDE ETMEDİK”

Her yıl, Türkiye Cumhuriyeti’nde olduğu gibi, KKTC’de de kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, Anavatan’la milli birlik ve beraberliği pekiştirdikleri, millet olarak tasada ve kıvançta bir oldukları gün diye niteleyen Bakan Arabacıoğlu, “Bugün üzerinde özgürce yaşadığımız ve özgürce bayrağımızın dalgalandığı, bayramlarımızı coşkuyla kutladığımız bu vatan toprağını kolay elde etmedik. Bugünlere, birçok acıya katlanarak ve canlarını bu uğurda feda edenler sayesinde geldik” diye konuştu.

“UYGARLIĞIN TÜM ÜRÜNLERİNDEN YARARLANARAK YETİŞMELERİ İÇİN...”

Konuşmasında “geleceğin teminatı” diye nitelediği çocuklara seslenen Bakan Arabacıoğlu, çocuklara “geçmişin acı günlerini yeniden yaşatmamak, dünya bireyleri arasındaki onurlu yaşam haklarını kimselere vermemek, uygarlığın tüm ürünlerinden yararlanarak en iyi şekilde yetişebilmeleri için” kendilerine çok çalışma görevi düştüğünü vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Arabacıoğlu, sevginin, dostluğun, hoşgörünün, barışın egemen olduğu, bütün dünya çocuklarıyla kucaklaştıkları bir dünyanın herkesin rüyası olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

“Özgürlüğün ve barışın hakim olduğu ülkemizde siz dünya çocuklarını ağırlamak bizlere onur ve gurur vermektedir. Bu duygularla, hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutlar, sizleri ileride barış içinde bir dünyanın mimarları olarak görmeyi arzu ederim. Hepinizi pırıl pırıl gözlerinizden öper, sevgiyle tek tek kucaklıyorum.”

TEŞEKKÜR

Bakan Arabacıoğlu, 16. 23 Nisan Çocuk Festivali’ne katkıları nedeniyle “TC Lefkoşa Büyükelçiliği, Sağlık Bakanlığı, Polis Genel Müdürlüğü, Lefkoşa Türk Belediyesi, Gönyeli Belediyesi, Girne Belediyesi, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Gençlik Dairesi ve Bayrak Radyo Televizyon Kurumu”na teşekkür etti.

Arabacıoğlu ayrıca, festivale katılan Türkiye, İngiltere, Kazakistan, Almanya, Makedonya, Bulgaristan, Romanya, Rusya, Endonezya, Sırbistan, Gürcistan’dan gelen çocuk, öğretmen ve yöneticilere; bu ekiplere ev sahipliği yapan Şht. Ertuğrul İlkokulu, TED Koleji, 9 Eylül İlkokulu, Şht. Tuncer İlkokulu, Levent İlkokulu, Gönyeli İlkokulu, Necati Taşkın İlkokulu,

Şht. Doğan Ahmet İlkokulu, Lapta Gençlik Kampı’na ve bakanlık personeline teşekkür etti.

23/04/2014 11:25
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: 23 nisan, Mustafa Arabacıoğlu, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.