28 Mayın Tarlası Nerede?

ads ads ads ads
21/05/2015

ads
28 Mayın Tarlası Nerede?

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum Lider Anastasiadis tarafından kendisine sunulan 28 mayın tarlası koordinatlarıyla ilgili Birleşmiş Milletler’den (BM) işbirliği talep etti

Konuyla ilgili açıklama Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu’dan geldi.

Burcu, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın bu sabah, BM Barış Gücü Misyon Şefi ve BM Genel Sekreteri Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim ve BM Barış Gücü Komutanı General Kristen Lund’u makamında kabul ederek daha önce Rum Lider Anastasiadis tarafından sunulan 28 mayın tarlasıyla ilgili görüştüğünü bildirdi.

Burcu’nun açıklaması şöyle devam etti:

Sayın Cumhurbaşkanımız bu görüşmede BM yetkililerine, 28 mayın tarlasıyla ilgili önceden verilen koordinatların yetersiz olduğunu söyleyerek, en kısa zamanda mayınlarla ilgili bütün detay bilgilerin edinilmesi ve tarafımıza iletilmesi için BM’den işbirliği talep etti.

Sayın Cumhurbaşkanımız, ayrıca, Birleşmiş Milletler mayın tarama uzmanlarının en kısa sürede ve en etkin bir biçimde bu çalışmaya katılmalarını da talep etti.

BMBG Komutanı General Kristen Lund, Kıbrıs Rum Savunma Bakanlığı’ndan ilgili detay bilgileri birkaç gün içinde edinebileceklerinin sözünü aldıklarını Sayın Cumhurbaşkanımıza iletti.

Lisa Buttenheim, bu insani konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın taleplerini olumlu karşılayarak, BM olarak ellerinden geleni yapacaklarını ve her iki tarafın gerek siyasi gerek askeri makamlarıyla bu konuya yönelik sürekli işbirliği içinde olacaklarını söyledi. 

21/05/2015 18:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: mayın tarlası
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.