2'inci Kıbrıs Konferansı için çalışmalar yoğunlaştı

ads ads ads ads
22/06/2017

ads
2'inci Kıbrıs Konferansı için çalışmalar yoğunlaştı

28 Haziran’da İsviçre’de Crans Montana’da başlayacak 2. Kıbrıs Konferansı için çalışmalar yoğunlaşıyor.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Kıbrıs Konferansı’na rehberlik etmesi amacıyla hazırladığı belgeyi taraflara sunmasının ardından iki tarafta da belge incelenmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, belgeyle ilgili görüş alışverişinde bulunmak amacıyla bugün Meclis’te temsil edilen siyasi parti yetkilileri ile görüşecek.

Görüşme saat 10.00’da başlayacak.Görüşmede, “İsviçre’deki konferanstaki çalışmalara kılavuzluk edecek belge” hakkında bilgi vererek görüş alışverişinde bulunacak.

Belge ve zirveyle ilgili son gelişmeler Ankara ile de istişare edilecek.Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı bu amaçla bu akşam Ankara’ya gidiyor.Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Akıncı, saat 21.30’da Ercan’dan Ankara’ya hareket edecek.

Müzakereci Özdil Nami ve müzakere heyeti ise sabah saatlerinde Ankara’ya gidecek.Akıncı’ya, Ankara’da Müzakereci Özdil Nami’nin yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Diplomasi ve AB Özel Danışmanı Erhan Erçin ve müzakere heyeti üyeleri 3. Sekreter Sertaç Güven, Dışilişkiler Uzmanı İpek Genç, Hukuk İşleri Danışmanı Sülen Karabacak eşlik edecek.

Müzakere heyeti, Cumhurbaşkanı Akıncı başkanlığında Crans Montana’da devam edecek Kıbrıs Konferansı’na yönelik günlük çalışma toplantılarına, toplantı tarihinin açıklanmasının ardından, geçen hafta boyunca devam etmişti.

Cumhurbaşkanı Akıncı ve beraberindeki heyet cumartesi akşamı yurda dönecek.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne dün gelen Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş temaslarını sürdürüyor.

Türkeş temasları çerçevesinde bugün saat 14.00’te siyasi parti başkanlarıyla Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’nde bir araya gelecek.

Tuğrul Türkeş, bugün saat 19.30’da ise TED Kuzey Kıbrıs Koleji’nde düzenlenecek mezuniyet törenine katılacak.

Tuğrul Türkeş, temaslarını tamamlamasının ardından yarın özel uçakla KKTC’den ayrılacak.

22/06/2017 08:50
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kıbrıs konferansı, crans montana
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.