32 IŞİD militanı öldürüldü

ads ads ads ads
23/07/2014

ads
32 IŞİD militanı öldürüldü

Irak ordusu, IŞİD'e karşı Enbar vilayetinde operasyon düzenledi.

Irak’ın başkenti Bağdat’ın kuzeyindeki Şii bölgesinde bomba yüklü arabayla intihar saldırısı meydana geldi. Son zamanlardaki en şiddetli saldırılardan biri olduğu belirtilen ve 33 kişinin hayatını kaybettiği olaydan IŞİD militanları sorumlu tutuldu.

Yetkililerin yaptığı ilk açıklamada 23 kişinin öldüğü ve bunların 9'unun polis olduğu duyurulurken, daha sonra hastane ve morg yetkililerinin verdiği bilgilere göre bu sayı 33’ye yükseldi. Olayda ayrıca 50’den fazla yaralı olduğu belirtildi.

32 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Irak ordusunun Enbar vilayetinde düzenlediği operasyonlarda ise Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanı 32 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Enbar'daki operasyonların sorumlusu Korgeneral Reşid Felih, ordunun hava kuvvetlerinin desteğiyle Felluce'nin kuzeyine 10 kilometre uzaklıktaki Saklaviye nahiyesi ile Ramadi'nin batısındaki Hamse Kilo bölgesinde operasyonlar düzenlediğini söyledi.

,

Operasyonlarda IŞİD militanı 32 kişinin öldürüldüğünü, 12 aracın imha edildiğini ve 13 patlayıcının etkisiz hale getirildiğini ifade eden Felih, güvenlik güçlerinin Enbar'ın çeşitli bölgelerinde operasyonlarını sürdürdüğünü kaydetti.

PEŞMERGE VE IŞİD ÖNCÜLÜĞÜNDEKİ GRUPLARIN ÇATIŞMASI

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre ise Musul'un kuzeyinde IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplarla girilen çatışmalarda, 2'si peşmerge güçlerinden 3 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, bölgede gece başlayıp sabah saatlerine kadar süren şiddetli çatışmalarda, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplardan da yaralananların olduğunu belirtti.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, bazı yerel silahlı grupların da desteklediği IŞİD'in, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirdiği, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivilin göç etmek zorunda kaldığı açıklanmıştı.

8 IRAK ASKERİNİN CESEDİ BULUNDU

Öte yandan yerel hükümete bağlı ordunun Tikrit’in kuzeyinde bulunan sivil bölgede yaptığı hava saldırısında 12 kişi öldürüldü.

Bununla birlikte güvenlik güçleri Samarra şehrinin 3 kilometre dışında Irak askeri olduğu bildirilen 8 kişinin cesedini buldu.

Reuters-AA 

23/07/2014 16:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ırak
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.