4 yaşındaki çocuk Siri sayesinde annesini ölümden kurtardı

ads ads ads ads
28/03/2017

ads
4 yaşındaki çocuk Siri sayesinde annesini ölümden kurtardı

İngiltere'de 4 yaşındaki bir çocuk annesini hayatını Apple'ın dijital asistanı Siri'nin yardımı ile kurtardı.

Apple'ın iPhone üzerindeki dijital asistanı Siri her zaman mükkemmel çalışmasa da, bazen hayati durumlarda çok işe yarayabiliyor. Buna en güzel örnek İngiltere, Kenley'de yaşayan Roman ismindeki 4 yaşında çocuğun başına gelenler. Küçük Roman annesinin telefonundaki Siri'yi kullanarak, annesini belki de ölümden döndürdü.

Profesyoneller için mobil asistan Samsung Focus

Mart başında yaşanan olayda, Roman oyun oynarken birden annesini yere düşmüş ve baygın olark buluyor. Annesini uyandırmayı başaramayan küçük çocuk, iPhone'un ana ekran düğmesine basıyor ve karşısına dijital asistan Siri çıkıyor. Dijital asistan Roman'ın yardım isteğini analiz ediyor ve ve telefonla otomatik olarak ulusal acil durum servisini arıyor. Acil servisten karşısına çıkan görevli ile sakince konuşan çocuk sayesinde, bir ekip 13 dakika içinde olay yerine müdahale ediyor ve anneyi hastaneye kaldırıyorlar.

Anne bir süre hastanede kaldıktan sonra taburcu ediliyor ve evine, ailesine dönüyor. Burada dijital asistanların kullanımı ile ilgili önemli bir örnek var. Apple, Amazon veya Google gibi büyük teknoloji firmaları bu türden dijital asistanları tasarlarken belki de böyle durumları hiç hesaba katmıyorlar. Ama ister Siri, ister Alexa, isterse de Google Assistan olsun, bu sistemler ne kadar kolay kullanılabilir ve erişilebilir hale gelirse, böyle acil durumlara başarı ile mühadale etmek o kadar çok mümkün olacak. 

28/03/2017 11:40
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Siri, haber, kıbrıs, teknoloji
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.