Sağlıklı ve parlak bir cildin 5 basit kuralı

ads ads ads ads
22/03/2017

ads
Sağlıklı ve parlak bir cildin 5 basit kuralı

Sağlıklı bir cilde sahip olmak için pahalı kremler kullanmanıza ya da mucize çözümler aramanıza gerek yok! Çünkü sağlıklı ve pırıl pırıl bir cilde sahip olmanın anahtarı, yaşam alışkanlıklarınıza bağlı.



“Her gün düzenli olarak cilt bakımınıza ayıracağınız birkaç dakikayla sağlıklı ve doğal bir cilde kavuşabilirsiniz” diyen Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Selda Yıldırım, sağlıklı, ışıldayan ve parlak bir cilde kavuşabilmek için içeriden ve dışarıdan yapılması gerekenler olduğunu söyledi.

CİLDİNİZİ GÜNDE İKİ KEZ TEMİZLEYİN

Sabah ve akşam cilt temizliğine ayıracağınız birkaç dakika, sağlıklı ve doğal bir görünüme kavuşmanızın ilk formülü. Cildi gece boyunca biriken yağ ve atıklardan; gün içinde ise kir, toz ve makyajdan arındırmak için sabah-akşam temizlemek gerektiğini belirten Yıldırım, cilt tipinin önemine değindi, “Cildi kuru ve hassas olan kişilerin temizleyici kremlerle, yağlı cilde sahip olanların ise temizleme jelleri ile yüzlerini yıkamaları en doğrusu. Cildinizin zarar görmemesi için işlemi, cilde bastırarak değil hafifçe ovalayarak uygulayın” dedi.

NEMLENDİRİCİ SÜRMEYİ İHMAL ETMEYİN

Sonbaharla birlikte cilt kuruluğu şikayetleri artıyor. Cilt yüzeyinde, ince bir koruyucu tabaka oluşturarak cildi zararlı dış faktörlerden koruyan nemlendiriciler, işte bu kuruluğa bağlı çatlamalara, pullanma ve dökülmelere karşı cildi koruyor. Dr. Yıldırım, sadece kuru değil, yağlı cilt tipine sahip olanların da nemlendiriciye ihtiyacı olabileceğini söyledi: “Ancak tıpkı temizlik ürünlerindeki gibi, cilt tipine göre nemlendiriciler tercih edilmeli. Özellikle yağlı bir cilde sahip olanlar, yağ oranı düşük olan su bazlı olanlarından seçmeli. Aksi takdirde yağ oranı yüksek nemlendiriciler siyah nokta ve sivilce oluşumunu artırabilir.”

CİLDİNİZİ SUSUZ BIRAKMAYIN

Cilt, bütün vücudumuzu saran ve her türlü dış etkene karşı onu koruyan en büyük organ. Cildin doğal yoldan nemlenmesinin tek yolu ise, su içmek. Günlük yaklaşık olarak 8-10 bardak su tüketimi, hayati ihtiyaçlarımızı karşıladığı gibi, cildin sağlığını ve güzelliğini koruması için çok önemli. Cildin yetersiz miktarda su ile beslenmesi sonucunda kırışıklar, çatlaklar ve pek çok farklı deri rahatsızlığına davetiye çıkarabilirsiniz.

YAŞLANMA ETKİLERİNİ GECİKTİRMEK İÇİN...

Ciltteki yaşlanma etkilerini yavaşlatmak ve engellemek için günlük beslenme alışkanlıklarının gözden geçirilmase gerektiğine vurgu yapan Dr. Yıldırım, sağlıklı bir cilt için özellikle meyve, sebze ve proteinden zengin beslenmenin altını çizdi, “Yiyecekleri tüketirken ne kadar şeker içerdiklerine göz atmayı unutmayın. Çünkü şeker ve karbonhidrattan zengin beslenmek cilt sağlığını olumsuz etkiliyor” diye konuştu.

GÜNDE 8 SAAT UYUYUN

Düzensiz uykunun vücudumuzda pek çok olumsuz etkiye sahip olduğunu söyleyen Dr. Selda Yıldırım, düzensiz uyku saatleri ile yeteri kadar dinlenemeyen hücrelerde serbest oksijen radikalleri ortaya çıktığını vurgulayarak şunları söyledi: “Bu serbest radikaller zaman içinde birikerek vücudun iyileşme mekanizmasında bozulmalara ve ufak sivilcelerin bile iz bırakarak iyileşmesine sebep olur. Aynı şekilde ciltte kırışıklıklar, elastikiyet kaybı, gözenek yapısında bozulmalar, saç dökülmesi ve tırnaklarda kırılmalar kaçınılmazdır. Bu nedenle günlük 8 saat uyumak cilt sağlığı açısından çok önemli.”

22/03/2017 15:24
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: cilt, sağlık, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KADIN

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.