ABD - Rusya gerginliği tırmanıyor

ads ads ads ads
31/08/2015

ads
ABD - Rusya gerginliği tırmanıyor

Polonya Savunma Bakanı Siemoniak, ABD'nin 2016'da Polonya'ya ağır silahlar konuşlandıracağını açıkladı.

Polonya Savunma Bakanı Tomasz Siemoniak yaptığı açıklamada, Amerika’nın Rusya bağlamında artan bölgesel tansiyon ve Ukrayna krizinden dolayı 2016 yılında Polonya’ya ağır silahlar konuşlandıracağını söyledi.

Washington Haziran ayında bazı Baltık ve doğu Avrupa ülkelerine savaş tankları, piyade muharebe teçhizatları ve diğer ağır silahlarla 5.000 Amerikan askeri yerleştireceğini açıklamıştı.

Bu açıklamaları takiben Polonya Savunma Bakanı 27 Ağustos'ta “Ülkemize yapılacak konuşlandırmanın 2016 yılı ortasında gerçekleşmesini umuyoruz” dedi. Siemoniak, Amerika ile yapılan müzakereler neticesinde silahların ülkenin batı ve kuzey doğusuna yerleştirilmesine karar verildiğini söyleyip, özel bir bölge ismi vermedi. Polonya Savunma Bakanı nihai kararın NATO savunma bakanları ile Ekim ayında Brüksel'de gerçekleştirilecek toplanının ardından verileceğini belirtti.

Rusya Başkanı Vladimir Putin, Amerika'nın Haziran ayında açıkladığı bu planına karşılık Rusya'nın da nükleer mühimmatını arttıracağını söyledi ve NATO'yu “sınırlarımıza dayanıyor” sözleriyle suçladı.

Putin'in NATO'yu suçlayan bu sözleri Gürcistan'da bugün açılan NATO Eğitim Üssü ile daha da önem kazanıyor. 

31/08/2015 15:57
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ABD, Rusya
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.