Scout için 2 milyon euro bonservis

ads ads ads ads
20/11/2017

ads
Scout için 2 milyon euro bonservis

Arsenal, Borussia Dortmund'un Kagawa, Lewandowski, Aubameyang, Guerreiro ve Dembele gibi yıldızlarını keşfedenscout'u Sven Mislintat'ı 1.8 milyon Euro ücretle transfer etti. Borussia Dortmund'a da 2 milyon euro tazminat ödendi.

Almanya Ligi'nde kriz yaşayan ve son 5 maçında bir puan alabilen Borussia Dortmund, scout departmanında da büyük yara aldı. Shinji Kagawa, Robert Lewandowski, Pierre-Emerick Aubameyang, Raphael Guerreiro ve Ousmane Dembele gibi yıldızları daha parlamamışken bulup takıma kazandıran şef scout Sven Mislintat, Arsenal'e transfer oldu.

Alman basınındaki haberlere göre 45 yaşındaki Mislintat Arsenal'den yıllık 1.8 milyon euro alacak. İngiliz kulübü, Borussia Dortmund'a da 2 milyon euro tazminat ödeyecek.

"Elmas göz" lakaplı Mislintat ile Borussia Dortmund arasındaki ilişki Thomas Tuchel'ın teknik direktörlüğü zamanınmda kopma noktasına gelmişti. Tuchel, birçok konuda görüş ayrılığı yaşadığı Mislintat'ın antrenman sahasına girmesine ve oyuncularla temas kurmasına yasak getirmişti.

Bunun üzerine kulüp yönetimi Mislintat'ı antrenman tesislerinden uzaklaştırıp Ocak ayında "Profesyonel Futbol İdarecisi" olarak atamış ve 2021'e kadar da imza attırmıştı. Ancak bu terfi, daha çok tesislerde yaşananlara karşı bir gönül alma operasyonuydu. Yine de bu terfi bile Mislintat'a yaşananları unutturmadı ve "Elmas Göz" Arsenal'in teklifini kabul etti.

20/11/2017 21:19
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: arsenal, scout, spor
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.