6 Yeni zayıflama stratejisi!

ads ads ads ads
11/09/2014

ads
6 Yeni zayıflama stratejisi!

Kilo vermek için size söylenen eski yöntemler değişiyor olabilir… İşte eski zayıflama stratejilerinden daha etkili 6 yeni kilo verme stratejisi!

İncelmek için yeni yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkan tekniklerden yararlanın!

Küçük porsiyonlar tüketmek ya da beslenme şeklinize sebzeleri de eklemek gibi popüler ve sıradan zayıflama taktiklerinden mutlaka haberiniz vardır.

Belki de daha kolay zayıflamanıza yardımcı olacak yeni zayıflama taktikleri tabağınıza daha az miktarda yemek koymaktan ya da kalori saymaktan daha etkili.

İşte son araştırmaların ortaya çıkardığı 6 zayıflama tüyosu!

1- ) Ne zaman ne miktarda besleneceğinize siz karar verin. Ne sıklıkta yediğiniz önemli değil. Önemli olan ne yediğinizdir.

Porsiyonlarınızı küçültmek ya da kalorileri azaltmak yerine kendinizi nasıl daha iyi hissediyorsanız öyle beslenin. Günde üç öğün ya da altı öğün tüketip tüketmeyeceğinize kendiniz karar verin.

2-) İngiliz Diyabet ve Kalp Hastalıkları dergisinde yayınlanan bir çalışmada düzensiz aralıklarla düşük kalorili rejimler uygulamak aşırı kilo artışına ve obeziteye sebebiyet verebilir.

Makalenin yazarlarından Dr. James Brown, kadınlar için en iyi sonuç veren yöntemin 5 gün normal bir beslenme biçimi uygulanması ve diğer iki gün 500 kaloriden az tüketilmesi olduğunu söylüyor.

Kısa süreli olarak düşük kalorili beslenmek insulin hassasiyetini iyileştirir ve metabolizmanızı düzenlemeye yardımcı olur.

3-) Psychological Science dergisinde yayınlanan bir makaleye göre, yemek masasına oturur oturmaz yemek yemeye başlamayan, bunun yerine içecekleri hazırlamak, yemeğin içindeki havuçları ayıklamak gibi şeylerle uğraşan kişilerin yedikleri öğünden daha çok tatmin oluyor.

Ve yediğiniz yemek sizi daha çok tatmin ettiğinde kendinizi daha az kalori tüketmenize rağmen tıka basa doymuş hissediyorsunuz.

4-) Diabets Care‘deki bir makaleye göre yemekten hemen sonra yapılan yürüyüşler sabah yapılan yürüyüşlerden daha faydalı.

Yemek yedikten sonra 15 dakika yürüyen 2. tip diyabet riski bulunan yetişkinlerin kan şekeri seviyeleri ölçüldüğünde, 45 dk sabah yürüyüşü yapan yetişkinlere göre daha iyi sonuç elde edildi.

Egzersiz kasların glukozu daha etkili bir şekilde kullanmasını sağlıyor. Sabit kan şekeri seviyesi de metabolizmanızı ve açlık seviyenizi dengede tutuyor.

5-) Televizyon izlerken yemek yememeniz gerekir çünkü yediğiniz yemeğe odaklanmamak ne yediğinizi unutmanızı kolaylaştırıyor.

Yemek sırasında elinizdeki çatal bıçağı bırakıp sohbet etmek ya da müzik dinlemek , sıradan bir akşam yemeğini daha hatırlanabilir bir deneyim haline getiriyor.

6-) Plos One‘da yayınlanan bir araştırmaya göre her tatlı sürprizi geri çevirmek ve kendinizi ödüllendirmemek bir süre sonra geri tepebilir.

Diyet yaparken kendilerini çikolatadan mahrum bırakanlar, çok katı diyet yapmayan ve arada sırada bir parça çikolata yiyenlere göre diyet yaparken çikolataya daha çok imreniyor.

Eğer canınız çok kalorili bir şeyden yemek istiyorsa küçük bir porsiyon yiyin ve diyetinize devam edin.

 

11/09/2014 17:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: zayıflama, strateji, sağlık, haber, "zayıflama
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.