‘En İyi Kadın’ oyuncu Hazar Ergüçlü

ads ads ads ads
28/10/2017

ads
‘En İyi Kadın’ oyuncu Hazar Ergüçlü

Antalya Film Festivali’nin ulusal yarışmayı kaldırmasına tepki olarak düzenlenen 54. Ulusal Yarışma’da ödüller önceki gece sahiplerini buldu.

Antalya Film Festivali’nin ödülleri sahiplerini buldu

Antalya Belediyesi’nin bu yıl Uluslararası Antalya Film Festivali’ndeki ulusal yarışmayı kaldırmasına tepki için düzenlenen 54. Ulusal Yarışma, önceki gece İstanbul’daki Cahide’de düzenlenen ve sunuculuğunu Korhan Abay’ın üstlendiği bir ödül töreniyle sonlandı.

“BU FESTİVAL YERİNE DÖNECEK

Hülya Uçansu, Kadir İnanır, Nihal Yalçın, Sarkis, Sevin Okyay ve Tayfun Pirselimoğlu’ndan oluşan jüri En İyi Film Ödülü’nü Onur Saylak’ın yönettiği ‘Daha’ya verdi. Aktör Saylak’ın ilk uzun metrajlı filmi olan ‘Daha’, Hakan Günday’ın aynı adlı romanının uyarlaması ve bir mülteci hikayesini merkeze alıyor. Saylak, ödülünü alırken “Bu festival yerine geri dönecek!” dedi.

EN EĞLENCELİ ÖDÜL TÖRENİ

Jüri, En İyi Yönetmen Ödülü’ne gösterimleri Beyoğlu Sineması’nda düzenlenen yarışmada yeni filmi ‘Put Şeylere’ ile yarışan Onur Ünlü’yü layık gördü. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü için jüri tercihi ‘Daha’da rol alan Ahmet Mümtaz Taylan ve Hayat Van Eck’den yana kullandı. Taylan, ödül konuşmasında “Bu gördüğüm en iyi, en eğlenceli ödül töreniydi” dedi.

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ise ‘Kar’da başrolü üstlenen Hazar Ergüçlü kazandı ve konuşmasında bu ödülün kendisini onurlandırdığını ifade etti. En İyi Senaryo Ödülü, Emre Yeksan’ın ilk filmi ‘Körfez’le Yeksan ve Ahmet Büke’ye verildi. Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) ise seçimini Ayşe Toprak’ın yönettiği belgesel ‘Mr. Gay Syria’dan yana kullandı.

‘BİR GÜN MUTLAKA O ŞEHRE GERİ DÖNECEĞİZ’İ HATIRLATTI

Yıldırım Önal Anı Ödülü ise önceden açıklandığı gibi Ayşen Gruda’ya verildi. Ödülü Gruda adına alan oyuncu Nur Sürer Antalya’nın gerçek sahibinin sinemacıların ve Antalyalıların olduğunu söyledi ve 54. Ulusal Yarışma’nın sloganı olan “Bir gün mutlaka o şehre geri döneceğiz”i hatırlattı. Gecede ödülleri sunan isimler Sevin Okyay, Cevdet Erek, Güneş Terkol, Gülsün Karamustafa ve Kadir İnanır olarak sıralandı. Ödül törenine aralarında Seren Yüce, Türkü Turan, Ushan Çakır, Damla Sönmez, Gonca Vuslateri, Demet Evgar ve Berkay Ateş’in de olduğu isimler katıldı.

KAZANANLARIN LİSTESİ

– En İyi Film: ‘Daha’

– En İyi Yönetmen: Onur Ünlü (‘Put Şeylere’)

– En İyi Senaryo: Emre Yeksan, Ahmet Büke (‘Körfez’)

– En İyi Erkek Oyuncu: Ahmet Mümtaz Taylan, Hayat Van Eck (‘Daha’)

– En İyi Kadın Oyuncu: Hazar Ergüçlü (‘Kar’)

– Siyad Ödülü: Mr. Gay Syria

– Yıldırım Önal Anı Ödülü: Ayşen Gruda

28/10/2017 10:54
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: hazar ergüçlü, Hazar Ergüçlü
MANŞETLER

HK CELEBRITY

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.