AB, Güney Kıbrıs’a 100 Milyon Euro katkı yapacak

ads ads ads ads
16/01/2018

ads
AB, Güney Kıbrıs’a 100 Milyon Euro katkı yapacak

Rum tarafının elektrik üretimi ile doğal gazın, borular aracılığıyla Doğu Akdeniz’den Yunanistan, İtalya’ya ve diğer Avrupa ülkelerine götürülmesine Avrupa Birliği’nden destek geldi…

Politis gazetesi, AB’nin Güney Kıbrıs’a ilk etapta, elektrik üretiminde kullanılmak üzere, sıvılaştırılmış doğal gazın tekrar gaz haline getirilmesi için gereken altyapının tesis edilmesine yönelik 100 milyon Euro ödenek vermeyi kararlaştırdığını yazdı.

Gazete, AB’nin, İtalya-Yunanistan konsorsiyumu şirketine de, 35 milyon Euro destek vereceğini de kaydetti.

Haberde, kararın önümüzdeki günlerde netleşeceği belirtildi.

Gazete, bir diğer haberinde ise, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki 6. parselde, İtalyan şirketi tarafından yapılan sondaj çalışmalarının “iyi gittiğini” söylediğini yazdı.

Habere göre Hristodulidis, Rum Başkanlık Sarayı’nda, gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayarak, çalışmaların planlandığı gibi gittiğini kaydederken, henüz kamuoyuyla paylaşacak bir bilgi bulunmadığını ve öncelikle, sondaj çalışmalarının tamamlanması ve sonuçların değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye’nin, 6. Parselin bir bölümünün, Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisinde olduğunu söylediğini ifade eden Hristodulidis, bunun yanı sıra Türkiye’nin, tatbikat yapacağı gerekçesiyle “NAVTEX”ler yayınladığını; ancak bu tatbikatları yapmadığını söyledi.

Hristodulidis, Türkiye’nin NAVTEX’lerine, “karşı NAVTEX” yayınlayarak yanıt verdiklerini kaydetti.

Bu arada, Haravgi gazetesi de, Rum Hükümeti’nin, 12. parselle ilgili yatırım önerilerinin reddedildiğiyle ilgili dün çıkan haberleri yorumlamaktan kaçındığını yazdı.

16/01/2018 14:42
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: avrupa birliği, 100 milyon euro, katkı, gaz
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.