ABD askerinin kafasına çuval geçirdiler

ads ads ads ads
12/11/2014

ads
ABD askerinin kafasına çuval geçirdiler

İstanbul Eminönü'nde 'Yankee Go Home', 'Kahrolsun Amerikan emperyalizmi' sloganlarıyla ABD askerlerine kırmızı boya attı ve kafalarına çuval geçirdi.

Karadeniz’de yapılan NATO tatbikatından dönen ve dört gündür İstanbul Sarayburnu’nda bağlı bulunan 71 bordo numaralı USS ROSS adlı ABD savaş gemisinin 3 askerinin başına Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri çuval geçirdi.

Sabah saatlerinde Eminönü’nde gerçekleşen eylemin ardından bir grup TGB’li Eminönü’ndeki Kadıköy İskelesi’nin önünde basın açıklaması yaptı. Eylemi gerçekleştirenlerin de aralarında bulunduğu grup “Geldikleri Gibi Gidecekler” yazılı pankart açarak, “Yankee go home”, “Kahrolsun Amerikan Emperyalizm’i” sloganları attı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde, grubun geminin bulunduğu Sarayburnu’na yürümesine izin verilmedi. Grup adına basın açıklaması yapan TGB İstanbul İl Başkanı Uğur Aytaç, ” Vatanımızda kara sularımızda bir Amerikan savaş gemisinin demirlediği haberini alır almaz Atatürk Gençliği olarak devrimci Türk Gençliği olarak teyakkuz durumuna geçtik seferberlik durumuna geçtik. Bu seferberlik talimatını Türkiye’nin devrimci mirasından aldık” dedi.

“BUNDAN SONRA EYLEMLERİMİZ AYNI TUTUM VE TAVIRLA AYNI KARARLILIKLA DEVAM EDECEKTİR”

Uğur Aytaç, “Bizler bugün gerçekleştirdiğimiz eylemle Amerikan askerinin başına Eminönü İskele Meydanı’nda çuval geçirerek 2003 yılında Türk askerinin başına çuval geçiren o hamleye bir karşılık daha vermiş olduk. Ve bundan sonra eylemlerimiz aynı tutum ve tavırla aynı kararlılıkla devam edecektir. Türkiye’nin herhangi bir yerinde kanlı postallarıyla Amerikan askerleri, Amerikan donanmasının mensupları rahat gezemeyecektir. Türkiye’nin çarşılarında gönül rahatlığıyla dolaşamayacaktır. Gençliğin nefesi emperyalistlerin uşaklarının ve onların askerlerinin ensesindedir” diye konuştu.

12 KİŞİ İSTANBUL EMNİYETİNE GÖTÜRÜLDÜ

Basın açıklamasının ardından sabah saatlerindeki eylemi gerçekleştiren 12 kişi polis aracına bindirilerek, ifade vermek üzere Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. TGB’li arkadaşları da onları el sallayarak uğurladı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

İFADEYE ÇAĞRlLDILAR

İfadeye çağrılan gençler arasında İşçi Partisi Öncü Gençlik İstanbul İl Başkanı Uğurcan Yardımoğlu ve TGB İstanbul Başkanı Uğur Aytaç’ın da aralarında olduğu 11 genç buluyor. Savcılık gençler hakkında gözaltı kararı verdi.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN KINAMA

ABD Büyükelçiliği ABD’li askerlere yönelik İstanbul’da yapılan çuvallı protestoya ilişkin açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

ABD’li askerlere yapılan saldırıyı gösteren videoyu son derece çirkin bulduğumuzu ifade ediyoruz. Barışçıl protesto hakkında ve ifade özgürlüğüne saygı duymakla birlikte İstanbul’daki saldırıyı kınıyoruz.

ÇUVAL OLAYI NEDİR?

Amerikan 173. Hava İndirme Tugayı’na bağlı askerler ve yanlarındaki peşmergeler, 4 Temmuz 2003’te Kuzey Irak’ın Süleymaniye kentinde 11 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ve Türkmen mihmandarların bulunduğu karargâhı bastı. Başlarına çuval geçirilen Türk askerleri, 60 saat süresince alıkonularak sorguya çekildi. 

Kaynak: Sözcü

12/11/2014 16:38
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: asker, amerika, çuval, abd askeri
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.