ABD ile Türkiye arasında tutuklu gerginliği...

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi M.T'nin tutuklanmasının ardından ABD Büyükelçiliği bir açıklama yapmıştı. Yanıt akşam saatlerinde Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi: Tutuklanan Metin T diplomatik lstede yok. Zanlı ABD konsolosluğunun kayıtlı personeli değil.

ads ads ads ads
05/10/2017

ads
ABD ile Türkiye arasında tutuklu gerginliği...

TC  DIŞİŞLERİ Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, tutuklanan ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin T’nin Başkonsolosluğun resmi personeli olmadığını ifade etti.

Sözcü Müftüoğlu, ABD Büyükelçiliğinin tutuklama üzerine yaptığı açıklamada Topuz’un ABD İstanbul Başkonsolosluğu “yerel çalışanı” olduğunun kaydedildiğini söyledi.

Sözcü Müftüoğlu, tutuklanan Topuz’un ABD Konsolosluğu’nun resmi listesinde kayıtlı personeli ve herhangi bir diplomatik veya konsüler bağışıklık sahibi olmadığını bildirdi.

17-25 Aralık öncesi FETÖ şüphelisi polis müdürleri ve firari eski savcı Zekeriya Öz ile irtibatı tespit edilen ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi M.T’nin tutuklanmasının ardından ABD elçiliği bir açıklama yapmıştı.

05/10/2017 20:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: son dakika, haber, haberler, abd, konsolosluk, abd başkonsolosluğu, tutuklama
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.