ABD Türkiye arasındaki vize krizi sona eriyor

ABD İstanbul Başkonsolosluğu, bugünden itibaren vize işlemlerinde normale dönüyor. İlk aşamada, başvuru yapan 500 kişiye randevu verildi.

ads ads ads ads
13/11/2017

ads
ABD Türkiye arasındaki vize krizi sona eriyor

6 Kasım’da sınırlı ölçüde başlayan Amerika Birleşik Devletleri'ne vize başvurularında yeni bir gelişme daha yaşandı. Halk TV’den Can Coşkun’un haberine göre; ABD İstanbul Başkonsolosluğu, bugünden itibaren vize işlemlerinde normale dönüyor.

500'den fazla kişiye vize randevusu

Sarıyer'de bulunan ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nda bugünden itibaren 500'den fazla kişiye vize randevusu verildiği ortaya çıktı. Bu son gelişmeyle birlikte ABD, 6 Kasım'da başlattığı öğrencilik ve sağlık gerekçesiyle vize verme işlemini genişleterek normale dönüyor.

Eski çalışma sistemine dönülüyor

Alınan bilgiye göre; yarın mesai saatlerinden itibaren öğrenci olsun olmasın, sağlık problemi aranmaksızın tüm başvurulara vize randevusu verilerek görüşmeler başlatılacak.

ABD'nin ilk adımda, vize başvurusu yapan 500'den fazla kişiye randevu verdiği ve İstanbul Başkonsolosluğu çalışanlarının Pazartesi gününden itibaren eski çalışma sistemine dönerek tam mesai yapacakları öğrenildi.

13/11/2017 12:02
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: abd, vize, kriz, ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD vizesi, ABD vize yasağı
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.