ABD’de Flynn depremi

ads ads ads ads
24/11/2017

ads
ABD’de Flynn depremi

ABD’de Flynn depremi! Beyaz Saray eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael T. Flynn’in, Rusya’nın ABD seçimlerine müdahalesiyle ilgili Başkan Donald Trump’ın hukuk ekibiyle bilgi paylaşmama kararı aldığı ve itirafçı olabileceği ileri sürüldü.

New York Times’ın haberine göre, Beyaz Saray eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael T. Flynn, Rusya’nın ABD seçimlerine olası müdahalesini soruşturan özel savcı Robert S. Mueller’in soruşturmasıyla ilgili Beyaz Saray’ın hukuk ekibiyle çalışmama kararı aldı. Gazete davayla bağlantılı 4 kişiye dayandırdığı haberinde gerekçe olarak, Flynn’in Trump’ın avukatlarıyla bilgi paylaşımının ‘çıkar çatışması’ yaratabileceği gösterildi.

Bu gelişme ile çıkan söylentiler arasında Flynn’in savcı Mueller ile anlaşma yoluna gitmiş olabileceği bulunuyor. Fakat tek başına bu durum Flynn’in özel savcı Robert S. Mueller ile işbirliği yaptığı anlamına gelmiyor.
Bazı avukatlar, savcılarla müzakereye başlar başlamaz bilgi paylaşımından çekilmiş olabilir. Ancak bu tarz müzakerelerin çökme ihtimali de bulunuyor.

Ancak Beyaz Saray’a yapılan bu bildirim, Trump’ın avukatlarının Flynn’in savcı Mueller ile işbirliğine girdiğini düşünmelerine yol açtı. Flynn ve Trump cephesinden konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

24/11/2017 11:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: amerika, flynn
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.