ABD'den o katliama ilişkin şaka gibi açıklama

ads ads ads ads
25/03/2017

ads
ABD'den o katliama ilişkin şaka gibi açıklama

ABD ordusu, Musul'da en az 200 sivilin hayatını kaybetmesine yol açan bombardımanı kendisinin düzenlediğini doğruladı.

Musul'da 23 MArt'ta gerçekleşen ve 230'dan fazla sivilin hayatını kaybettiği katliamı, ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı askeri koalisyon üstlendi.

AP'nin son dakika olarak duyurduğu habere göre koalisyon, katliamdan sorumlu olduğunu kabul ederek, olayda ilgisi olanlar için soruşturma başlatıldığını duyurdu.

SIĞINAKTAKİ SİVİLLER VURULDU

DEAŞ'la mücadele bahanesiyle ,  23 Mart'ta  Musul'da sivil mahalleleri vuran ABD savaş uçakları, pek çok evi yerle bir etmiş, hava saldırılarından korunmak için sığınaklara saklanan 230'dan fazla sivil bu saldırıda hayatını kaybetmişti. Sadece bir sığınakta 130'dan fazla sivilin olduğu duyurulmuştu.

"ORAYI BİZ VURDUK AMA SİVİL ÖLÜMÜ İDDİALARINI ARAŞTIRIYORUZ"

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, 23 Mart'ta ortaya çıkan, Musul'da ABD uçaklarının bombardımanı sonrası en az 200 sivilin hayatını kaybettiği ve Haşdi Şabii ile Irak Türkmen Meclisi'nin de doğruladığı olayla ilgili açıklama yaptı:

"16-23 Mart'taki bombardıman verilerinin ön incelemesi gösteriyor ki Koalisyon, Irak Güvenlik Güçleri'nin talebi üzerine 17 Mart'ta Musul'un batısında sivil ölümlerinin yaşandığı noktayla uyuşan bir lokasyonu vurdu."

ABD, 'bu bombardımanla ilgili gerçekleri ve sivil ölümü iddialarının doğruluğunu kanıtlamak için' soruşturma başlattığını da duyurdu.

25/03/2017 22:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: abd, katliam
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.