ABD’den Türkiye’ye övgü

ads ads ads ads
28/03/2015

ads
ABD’den Türkiye’ye övgü

TC CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı telefon konuşmasının ardından Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Türkiye’nin yabancı savaşçıların bölgeye gidişini durdurmak için gösterdiği çabalardan övgüyle bahsedildi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada iki liderin IŞİD’e karşı mücadele, Irak ve Suriye’de güvenliğin ve istikrarın sağlanması yolundaki çabaları ele aldıkları belirtildi.

Açıklamada, “Ayrıca yabancı savaşçıların bölgeye akışının durdurulması konusunda işbirliğini derinleştirme çabalarını ele aldılar, Başkan (Obama) Türkiye’nin bu konudaki olumlu çabalarını memnuniyetle karşıladı” denildi.

Başkan’ın (Obama) Türkiye’nin 2 milyon Iraklı ve Suriyeli mülteciye devam eden desteğini takdirle karşıladığı belirtilen açıklamada iki liderin Yemen, Ukrayna ve İran’ın nükleer programıyla ilgili görüş teatisinde bulunduğu, bu ve diğer yerel meselelerde de birlikte çalışma taahhüdünde bulunduğu kaydedildi.

BİR TAKDİR DE ÖZEL TEMSİLCİDEN

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD’e karşı küresel koalisyon için özel temsilcisi emekli General John Allen, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde “ABD yönetiminin IŞİD ile mücadele stratejisi” başlıklı oturumda konuştu.

Allen, Türkiye’nin terör örgütü ile mücadelede işbirliği içinde bulunup bulunmadığıyla ilgili soruyu yanıtlarken “Türkiye son dönemde koalisyonumuzun çabalarına desteğini artırmak için bir dizi ilave kararlar aldı. Verimli görüşmeler sürüyor” dedi. 

28/03/2015 10:02
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ABD, Türkiye, obama, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.