ABD'den Türkiye'ye yanıt geldi

ads ads ads ads
27/05/2015

ads
ABD'den Türkiye'ye yanıt geldi

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, eğit-donat programı kapsamındaki muhalif güçlere Suriye'ye savaşmaya gittiklerinde hava desteği verilmesi konusunda Washington ile "prensip anlaşmasına" varıldığı yönündeki açıklamasına ABD'den yanıt geldi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Steve Warren gazetecilerin hava desteği olup olmadığı yönündeki sorusuna ‘Hayır’ yanıtını verdi. Warren bu yöndeki açıklamanın Türk Dışişleri Bakanı’ndan geldiğinin hatırlatılması üzerine ise “Görüşmeler devam ediyor. Yapacağımız bir duyuru yok” dedi.

TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Güney Kore ziyareti sırasında İngilizce yayın yapan Daily Sabah gazetesine, bu konuda Washington ile "prensip anlaşmasına" varıldığını söylemişti.

Çavuşoğlu dün KKTC ziyaretinde yaptığı açıklamada ise, “Amerikalı askeri yetkililer Türkiye’de çalışmalarını sürdürüyor. Eğitilecek ve donatılacak Suriyeli birliklerin kimlerden oluşacağı, Suriye’deki operasyonlarda nasıl destekleneceğini belirliyoruz. Bu çerçevede Suriye’de operasyon yapılırken bu birliklerin gidişleri ya da operasyon dönüşlerinde havadan korunup desteklenmesi de konuşuldu. Havadan destek derken bunlar kararlaştırılıyor. Biz bu konuda ne yapıyorsak, Amerikalılarla yapıyoruz” demişti.

 

27/05/2015 08:17
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: abd, hava desteği, Mevlüt Çavuşoğlu, Pentagon, suriye
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.