Acı biber ömrü uzatıyor

ads ads ads ads
05/08/2015

ads
Acı biber ömrü uzatıyor

Yemeklerini acıyla tatlandırmaktan hoşlananlara iyi haber İngiliz, Çin ve Amerikalı bilimcilerden geldi. Bilim insanlarının ortak araştırması; acılı yiyecekler tüketmenin, kanser, kalp ve solunum hastalıklarından ölüm riskini azalttığını gösterdi.

Araştırma, baharatlı yiyeceklerin, özellikle de acı kırmızı biberin ömrü uzattığını ortaya koydu. İngiliz, Çin ve Amerikalı bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırmaya göre, her gün veya günaşırı acılı yiyecekler tüketenlerin, kanser, kalp ve solunum rahatsızlıklarından ölüm riskleri azalıyor.

ACI TAT, ÖLÜM RİSKİNİ YÜZDE 14 AZALTIYOR

Oxford Üniversitesi, Çin Tıp Bilimleri Akademesi ve Harvard Halk Sağlığı Fakültesi (Harvard School of Public Health ) tarafından gerçekleştirilen araştırmada; yaşları 30 ila 79 arasında değişen yaklaşık 500 bin Çinli'nin yeme alışkanlıkları ve sağlık durumları, 7 yıl boyunca incelemeye alındı.

Her gün veya günaşırı, baharatlı özellikle de acılı yiyecekler tüketenlerin haftada bir kez baharatlı yiyecekler yiyenlere göre ölüm risklerinin yüzde 14 azaldığı belirlendi.

MARİFET KAPSAİSİNDE

Özellikle acı kırmızı biberde bulunan kapsaisin maddesinin antioksidan özelliği bulunuyor. Kapsaisin ayrıca iltihap ve obeziteyi önlemede de etkili bir madde. Kapsaisinin kanserle mücadelede de rol oynadığı belirtiliyor. 

05/08/2015 14:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Acı biber, sağlık, yaşam
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.