Ağır teminatla serbest kaldı

ads ads ads ads
23/05/2015

ads
Ağır teminatla serbest kaldı

Kız kardeşinin arkadaşı ile okul içersinde kavgaya tutuşmasının ardından, telefoniyen arandıktan sonra hava tüfeği ile Levent Koleji’ni basan 22 yaşındaki Hüseyin Kemik aleyhine polisin başlatmış olduğu soruşturma tamamlandı. Zanlı Hüseyin Kemik dün teminat talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, zanlı Hüseyin Kemik’in ileride davalarında hazır bulunmasını sağlamak için yurt dışına çıkışını yasaklayarak 5 bin TL nakdi, KKTC vatandaşı 1 kişinin imzalayacağı yüz bin TL’lik kefalet senedi ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Mahkemenin teminat şartlarını yerine getiren Hüseyin Kemik, ileride yargılanıncaya kadar serbest bırakıldı. 

Kız kardeşi tarafından arandı

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Fahri Gümüşsoy mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Hüseyin Kemik’in önceki gün “Başkasının adına kayıtlı hava tüfeğini” bulundurmak ve “Korkutmak maksadıyla silah taşıma” suçlarından gözaltına alındığını anlattı.

Fahri Gümüşsoy zanlının önceki gün saat 11.00 sıralarında, Levent Koleji’nin park yeri içerisinde kız kardeşi ile aynı okulda öğrenci olarak bulunan kız öğrenci ile tartışma çıktığını ve kız kardeşi tarafından aranarak okula çağrıldığını söyledi.



Tüfeği çöplükte buldu

Fahri Gümüşsoy, Nihat Nalbantoğlu adına tescil edilen ES 92 seri numaralı hava tüfeğini tasarrufunda bulunduran Hüseyin Kemik’in korkutmak amaçlı alarak söz konusu okula gittiğini kaydetti.

Hüseyin Kemik’in ailesi tarafından ikna edildiğini belirten Gümüşsoy, zanlı Kemik’in polise teslim olarak gönüllü ifade vererek işlemiş olduğu suçu itiraf ettiğini ifade etti. Polis memuru zanlıdan yapılan soruşturmada, söz konusu hava tüfeğini, Hamitköy’de baraj bölgesinde köpeğini gezdirirken atıl durumda bulduğu yönünde ifade verdiğini söyledi. Soruşturma memuru zanlının tasarrufunda bulunan silahın çalışmadığını ve kurulum sustasının olmadığını söyleyerek, okulda olayı gören görgü tanıklarından yapılan soruşturmada, silahın doğruluğunu teyit ettiklerini ve başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirtti.

Polis, zanlının 22 yaşında KKTC vatandaşı ve İngilizce öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi olduğuna dikkati çekerek davaları görüşülünceye kadar uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu.



Yargıç: İşlenen suç cürüm değil kabahat

Yargıç Meltem Dündar huzurunda görüşülen teminat duruşmasında polis ve savunma avukatının beyanlarının ardından, zanlı Hüseyin Kemik’in işlemiş olduğu suçun cürüm olmadığını işlenen suçun kabahat niteliğinde bir suç olduğunu belirtti. Yargıç zanlının KKTC vatandaşı ve öğrenci olduğuna dikkati çekerek ileride davalarında hazır olmasını sağlamak için, mahkemenin uygun göreceği teminatla serbest bırakılmasına emir verdi.

Kaynak: Havadis- Devrim Demir

23/05/2015 09:42
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: hava tüfeği
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.