'Aile Yasa Önerisi'ne Sert Tepki!

ads ads ads ads
17/04/2015

ads
'Aile Yasa Önerisi'ne Sert Tepki!

Avukat Hasan Sözmener, Meclise sunulan Aile (Evlenme ve Boşanma) (Değişiklik) Yasa Önerisini değerlendirdi. Sözmener, Meclis’e sunulan yeni yasanın Kıbrıs Türk kültürüyle uyumlu olmadığını, bu yasayla birlikte boşanmaların artabileceğini söyledi. Kıbrıs Türk Barolar Birliği eski Başkanı Avukat Hasan Sözmener, taklitçi kanunların uygulanmaya çalışılmasıyla, ülkenin kültürüne zıt bir durum oluşturulabileceğini, yeni yasanın Meclisten geçirilmesiyle beraber boşanmaların artacağını savundu.

İşte Sözmener'in açıklamalarındna satır başları:

“Aile Yasa Önerisi’nde ‘erkek’ ve ‘kadın’ kelimeleri çıkarılıyor ve evlenecek olanlardan ‘kişiler’, evlilere de ‘eşler’ diye bahsediliyor. Bu kadın ve erkek dışında diğer cinsel eğilimde olanların da evliliklerin olabileceğini ifade ediyor.”

“Öneri aynen yasalaşırsa taraflardan biri yalan söylerse, bu boşanma nedeni haline gelecek. Bununla beraber cinsel ilişkiye zorlama durumu da taraflar arasında boşanma nedeni olarak gösterilebilecek.”

“Yasayı geçirecek olan milletvekillerinin, o tür evliliklerin de önünün açılabileceğini dikkate almalarını ve toplum bu durumu kaldırabilecekse yasayı geçirmeleri gerektiğini söylemek istiyorum”

“Yanlış anlaşılmalara müsait birçok yer var.”  

Kaynak: Haberal Kıbrıslı - Özge Kizir

Haberin Tamamı Haberal Kıbrıslı Gazetesi'nde

17/04/2015 09:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Aile Yasa Önerisi, sözmener, gay, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.