AKEL'den Doğuş Derya'ya tam destek

ads ads ads ads
18/12/2014

ads
AKEL'den Doğuş Derya'ya tam destek

CTP milletvekili Doğuş Derya'ya Başbakan Yorgancıoğlu'ndan sonra AKEL Avrupa Parlamentosu milletvekili Takis Haciyeorgiu'dan da destek geldi.

Bütçe görüşmeleri sırasında meclis kürsüsünden "Kıbrıslı Rumlar, Ermeniler ve Maronitler de kaybetti, evlerinden kovuldular, mülklerinden oldular, tecavüze uğradılar" “Kilise ilk defa 74 yılında kürtajı serbest bıraktı." şeklinde açıklamalarda bulunarak dikkatleri birkez daha üzerine çeken CTP milletvekili Doğuş Derya'ya Başbakan Yorgancıoğlu'ndan sonra AKEL Avrupa Parlamentosu milletvekili Takis Haciyeorgiu'dan da destek geldi.

Haciyeorgiu imzalı açıklamada şu ifadelere yer verildi...

Dün CTP’li Doğuş Derya 1974’te sadece Kıbrıslı Türklerin değil, Kıbrıslı Rumların, Maronitlerin ve Ermenilerin de insanlarını ve mülklerini kaybettiklerini söyledi. Sadece gerçekleri net bir şekilde dile getirdi. 1974’te Kıbrıslı Rum kadınların tecavüze uğradıklarını belirterek bir adım daha ilerledi.

Derya’nın sözleri karşısında bazıları sosyal medyada ona küfreden ırkçı tavırlar ortaya koydular.Tıpkı bizim tarafımızda birisi bizim hatalarımızı dile getirdiğinde olduğu gibi…

Bu da, Derya Doğuş’a tam desteğimizi dile getirmemiz için bir nedeni daha teşkil etmektedir. 

18/12/2014 08:34
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: akel, doğuş, derya
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.