Akıllı telefondan güçlü, laptoptan küçük

ads ads ads ads
16/02/2017

ads
Akıllı telefondan güçlü, laptoptan küçük



Laptop kalitesinde klavyesi ve ufacık boyu ile bu cihaz ofis dışında bilgisayarla ilgili her türlü işinizi görebilir.



Bazı işler var ki ceplerimizdeki modern akıllı telefonlar bile bazen yetersiz kalabiliyor. Mesela klavye kullanmanızı gerektiren uzun yazılar veya acilen bitirilmesi gerekli bir rapor gibi. Her ne kadar Windows 10 mobil işletim sistemi kullanan telefon varsa da, çoğu kişi hala iPhone veya Android tabanlı bir cihaz tercih ediyor. Ama GPD Pocket isimli küçük UMPC bilgisayar, her iki dünyayı biraraya getirmek için tasarlanmış ilginç bir alet.

İlgili haber: Dünyanın en hızlı süperbilgisayarı Japonya'da inşa ediliyor

GPD Pocket 7 inç ekranlı, dört çekirdekli Atom x7-Z8700 işlemcili ve Windows 10 destekleyen minik bir laptop. Boyutu 18 x 10,6 cm, kalınlığı 18,5 mm ve ağırlığı ise sadece 480 gram. Parlak IPS ekran 1920 x 1200 çözünürlükte ve 323 ppi ile iPhone'un Retina ekranlarından daha yüksek piksel yoğunluğuna sahip. Cihazda 4GB LPDDR3-1600 bellek, 128GB eMMC depo alanı ve 7 bin mAh kapasiteli bir batarya bulunuyor. Ayrıca bağlantı seçenekleri olarak Wi-Fi, Bluetooth 4.1, USB 3.0 Type-C / Type-A girişler, 3,5 kulaklık girişi ve dış ekran bağlamak için de micro HDMI port var.

Tasarımcısı GPD firması, cihazın hem sağlam bir konfigürasyona, hem de şık bir görüntüye sahip olmasını amaçlamış. Cihazın gövdesi magnezyum alaşımından üretilmiş ve elinize aldığınızda aynı bir MacBook Air hissi verdiği iddia ediliyor. Yüksek seviyede işçilik sayesinde bu mini bilgisayarın hem ileri teknoloji kullanıcılarına, hem de yanında büyük laptop taşımayı sevmeyen kadın tüketicilere hitap etmesi hedefleniyor. Eğer Windows 10 işletim sisteminin hayranı değilseniz veya Linux kullanıyorsanız, bu mini bilgisayarın 64-bitlik Ubuntu 16.04 sürümünü desteklediğini de belirtelim.

GPD Pocket bilgisayar 15 Şubat'da kitlesel fonlama platformu IndieGoGo'da başlayacak kampanya ile dünyaya sunulacak. Firma böylece cihazın üretimini garantilemek için destek toplamış olacak. IndieGoGo kampanyası sırasında cihaz 399 dolar bağış ile önsipariş edilebilecek. Kampanya sonrasında piyasaya sürüldüğünde fiyatı 599 dolar olarak planlanmış. Ne yazık ki Türkçe klavye seçeneği yok. 

16/02/2017 12:58
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Akıllı telefon, laptop, teknoloji
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.