Akıllı telefonlarda şarj ömrünü uzatma yöntemleri

ads ads ads ads
24/12/2014

ads
Akıllı telefonlarda şarj ömrünü uzatma yöntemleri

Akıllı telefon kullanıcılarının en büyük problemlerinden olan şarj ömrü, birkaç önlemle uzatılabilir.

Gelişen teknolojiyle birlikte akıllı telefonlar insanların hayatında önemli bir yer tutmaya başladı.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kullanıcıların birçok ihtiyacını karşılayan akıllı telefonların bir sorunu var. Çoğu kullanıcının şikayetçi olduğu şarj ömrünün kısalığı aslında birkaç ufak önlemle telafi edilebilir.

Telefondan girdiğiniz Facebook, Twitter gibi uygulamaları açık bırakmayın.

Telefonunuzu mümkün olduğu kadar araçta şarj etmeyin. Araç şarjı ilerleyen zamanlarda bataryaya zarar vererek pil ömrünü kısaltacaktır.

Şarj etmek için yüzde 5'i beklemeyin. Seviye yüzde 40’lara düştüğünde telefonu şarja takın.

Telefonunuzu sürekli titreşimde tutmayın. Titreşimde tutmak daha çok enerji götürür.

Çok büyük boyuttaki dosyaları indirmeyeceksiniz Wi-Fi’ın kapalı tutun.

Wi-Fi'nin sürekli açık kalması cihazın sürekli bağlantı noktası aramasına neden olacağı için şarj ömrünüz iyice kısalacaktır.

Ekran parlaklığı şarjı en çok götüren öğelerden biridir. Ekran parlaklığını azaltmak bu durumu bir nebze de olsa çözer.

Bulunduğunuz konumu algılamaya çalışan uygulamalar şarjın daha hızlı bitmesine neden olur. Gerekmediği sürece ayarlar kısmından telefonun GPS özelliğini kapatmak dayanma süresini arttırır.

Telefonunuzu gece boyunca şarjda bırakmayın. Uzun süreli şarj etmeler ilerleyen zamanda bataryanın bozulmasına ve batarya ömrünün kısalmasına sebep olue

Telefonlardaki tuş kilidi bölümü sadece güvenlik değil, ekranı kararttığı için şarjın da daha çok dayanmasına yardımcı olur.

Şarjınız bitmek üzereyken telefonu kullanmadığınız anlarda uçak moduna almanız, tüm sinyaller kesileceğinden dolayı süreyi de uzatır. Böylece acil durumlar için hala şarjınız kalmış olur.

Aşırı sıcaklar şarjı daha hızlı bitirir. Bu nedenle özellikle sahillerde telefonu güneş altında bırakmamak gerekir

Şarj azaldığında bildirimleri kapatmak ömrü uzatabilir. Facebook, e-mail, Twitter gibi uygulamalardan sürekli gelen bildirimler şarjı götürüyor.

Eğer iPhone kullanıyorsanız, App Store'daki güncellemeleri elle yapın. Güncellemelerin otomatik yapılıyor olması şarjınızı sürekli bitirecektir.

Facebook ve İnstagram gibi uygulamalar kullanıyorsanız videoların otomatik başlatılmasına izin vermeyin. Telefonunuzdan 'Wi-Fi'ye bağlıyken yükle seçeneğini seçerek otomatik video oynatma özelliğini kapatabilirsiniz.

Sahte şarj aletlerini kullanmayın. Sahte şarj aletleri uzun süreli kullanımlarda bataryanızın bozulmasına ve şarj süresinin kısalmasına sebep olur.

Akıllı telefonunuzu bilgisayardan şarj etmeyin. USB'nin gücü daha az olduğu için yine uzun süreli PC'den şarj etme devam ederse yine bataryada bozulmalar yaşanabilir.

Ekran koruyucu süresini kısaltarak telefonu kullanmayı bıraktığımız zaman ile ekranın ışığının kapanmasına kadar geçen süreyi kısaltarak kazanç sağlamamız da mümkün.

Kısa mesajların, maillerin konuşmada olduğundan en az 2 kat daha fazla enerji harcadığını için mesajlaşmayı fazla kullanmayın.

Süresi dolmuş bir versiyon kullanımı pil ömründe etkili bir şey. Her yeni sürüm çıktığı zaman telefonunuza yüklemeniz batarya ömrü açısından olumlu etkilere sahip

Bluetooth özelliğini ve 3G gibi özellikleri kullanmadığınız zamanlarda kapalı tutmalısınız. Telefonunuzda en çok enerjiyi internet bağlantıları harcar. 

24/12/2014 09:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Akıllı telefon, şarj ömrünü uzatma yöntemleri
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.