Akıncı: Belediyeler bir şekilde bu işin içinde olmalı

ads ads ads ads
13/02/2016

ads
Akıncı: Belediyeler bir şekilde bu işin içinde olmalı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, su konusunda açıklama yaptı.

Belediyelerin hukukunun korunması gerektiğine dikkati çeken Akıncı, Belediyelerin bir şekilde bu işin içinde olması gerektiğini söyledi.

Akıncı, bu konuda görüş üretmekte geç kalındığını ve zaman yitirildiğine dikkati çekti.

’30 Nisan günü ben görevi devraldım. O günlerde Başbakan Yardımcısı sayın Arınç’tı. Yine aynı konu gündeme geldi ama o günlerde söylenen şöyle birşey vardı; Biz bir öneri sunduk karşılığında da bir görüş bekliyoruz. Ama bir türlü bu görüş gelmiyor gibi yakınmalar vardı, bu da madalyonun öbür yüzü. Bu konuda görüş üretmekte geç kalındı. Maalesef epey zaman yitirildi. Su geldi akmaya başladı biz hala daha suyun nasıl yönetileceğinin arayışı içindeyiz’

İki ülke arasında bir takım çalışmalar yapıldığını belirten Akıncı ‘Ben pişmiş aşa su katmak istemem’ diye konuştu.

Üzerinde mutabakat sağlanan anlaşmanın içeriğini tam olarak bilmediğini ancak kendisine bir kamu- özel ortaklığı şeklinde biçimleneceğinin söylediğini kaydeden Akınc,ı herkes bu konuda mutabıksa diyecek birşey olmadığını söyledi.

Akıncı ‘Kıbrıs Türk toplumunun kurumları özellikle federal çözüme gittiğimiz bir ortamda güçlü bir şekilde varlıklarını korumalı ve geleceğe taşınabilmeli. Belediyeler de bu kurumların içinde önemli yer tutuyor diye düşünüyorum’ ifadelerini kullandı.

Arabuluculuk veya yönlendiricilik yapıp yapmayacağı yönünde bir soruya karşılık Akıncı, kendisinden beklenen her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğunu vurguladı. 

13/02/2016 19:37
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: akıncı, belediye
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.