Akıncı: Spor komitesi oluşturulması gündeme gelmedi

ads ads ads ads
25/03/2017

ads
Akıncı: Spor komitesi oluşturulması gündeme gelmedi

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, geçtiğimiz günlerde bir kabulü sırasında yaptığı konuşmanın tam ve doğru biçimde yansıtılmadığı belirtildi ve açıklamanın detayları paylaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, “Akıncı’nın Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği üyelerini kabulünde yaptığı konuşma ile ilgili basında yer alan haberde, Akıncı’nın “Spor konusunda Rum tarafı ile fikir ayrılıklarına düşeceğimizi düşünmüyorum. Spor konusu bana göre kolay” dediği yönünde ifadelere yer verilmiştir ki bu, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın söylediklerini tam ve doğru biçimde yansıtamamıştır”denildi.

“Cumhurbaşkanı Akıncı, söz konusu kabulde, Rum tarafı ile spor konusunda ortak bir teknik komite oluşturulmasının el alınabileceği noktaya gelinemediğini söylemişlerdir” ifadeleri kullanılan açıklamada, “Rum tarafının iki yıl önce üzerinde karşılıklı anlaşılan birçok güven yaratıcı önlemin hayata geçirilmesi yönünde istekli davranmadığını belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, bu durumda spor komitesi oluşturmanın gündeme gelemediğini sözlerine eklemişlerdir” denildi.

25/03/2017 22:22
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: akıncı, spor komitesi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.