Akıncı ve Anastasiadis'ten Tarihi Bir Buluşma Daha!

ads ads ads ads
29/07/2015

ads
Akıncı ve Anastasiadis'ten Tarihi Bir Buluşma Daha!

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Lider Nikos Anastasiadis Othello Kalesi’nde “Ay Işığı Altında Bizim Müziğimiz” isimli iki toplumlu konseri birlikte izledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dün akşam, Kültür Teknik Komitesi’nin organizasyonuyla Gazimağusa’daki Othello Kalesi’nde düzenlenen etkinliğe katıldı.

700 kişilik kapasitesi bulunan Othello Kalesi’nin tamamen dolarken,  kalede bulunan katılımcı sayısı ise yaklaşık bin kişi oldu.

Etkinlikteki açılış konuşmalarını yapan Kültür Teknik Komitesi Eşbaşkanları Andrulla Vasiliu ile Zehra Şonya, kültürün barış ortamı yaratılmasına yapacağı katkıdan bahsederek, “Kiprogeneia” korosunun kurucuları olan Larkos Larku ile Hatice Ardost’un (Atis) müzik aracılığıyla tanışarak yaptıkları evliliği örnek gösterdi.

Etkinliğe katılanlar arasında BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim, Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi partilerin temsilcileri, bazı diplomatlar ve dini yetkililerde vardı.

29/07/2015 08:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: nkos anastasiadis, mustafa akıncı, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.