Akıncı ve Çavuşoğlu'ndan Ortak Açıklama

ads ads ads ads
26/05/2015

ads
Akıncı ve Çavuşoğlu'ndan Ortak Açıklama

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı bahçesinde yer alan basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Çavuşoğlu ile müzakere sürecini değerlendirme fırsatı bulduklarını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, “Yürekten inanıyorum ki Kıbrıs’ta yıllar süren çözümsüzlükten sonra artık iki tarafın da meşru hak ve çıkarlarını gözetecek, Kıbrıs’ta toplumumuzu eşitlik ve güvenlik içinde yaşatacak yeni bir döneme geçilme zamanı geldi” diyerek, müzakerelerin amacının bu doğrultuda olduğunu söyledi.

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Ekim ayında ara verilen müzakerelere Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in masaya dönmesi ile 15 Mayıs’ta yeniden başlanması ve liderlerin ayda en az iki kez görüşme kararı almasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

Her iki tarafın da kararlı olması halinde bu yıl içerisinde Kıbrıs’ta kalıcı bir çözüm ve barış olabileceğini vurgulayan Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs’ta kalıcı ve adil bir çözüm için kararlılığının her zamankinden fazla olduğunu ifade etti.

İki tarafın da kalıcı adil bir çözümün sunabileceği fırsatların farkında olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, Kıbrıs’taki bir çözümün herkese faydası olacağını, Kıbrıs adasının barış, kalkınma ve refah adası olacağını söyledi.

Ayrıntılar Gelecek...

26/05/2015 16:11
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: mevlüt çavuşoğlu, mustafa akıncı
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.