Akıncı'dan önemli mülkiyet açıklaması!

ads ads ads ads
29/08/2015

ads
Akıncı'dan önemli mülkiyet açıklaması!

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı bir kabulü sırasında bazı Rumların, tapularıyla Kıbrıslı Türklerin kapılarını çaldığına ilişkin bazı basın yayın organlarına yansıyan haberleri değerlendirdi.

Akıncı, “Bu eğer gerçekse bunlar yanlış şeylerdir. Bunların yapılmaması gerekiyor. Çünkü bu işler böyle çözümlenecek değil. Bizim kamuoyuna açıkladığımız bireylerin mülkiyet hakkıyla ilişkili olan konu, bireyler gidecek, kapı çalacak da birbirleri ile bu konuyu halledecekler anlamında değil. Eğer öyle anlaşıldıysa yanlış anlaşılmıştır. Bireyler kafa kafaya vererek bu işi çözecek değiller. Sonuçta ortaya çıkacak olan uzlaşma Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumun eşit sayıda oluşturacakları bir mülkiyet komisyonundan bahsedilmektedir ki o da kriterlere bakarak karar verecek. Yani bireyler oraya başvuracak ama kriterler çerçevesinde bu komisyonda kararlar üretilecek” dedi.

Kıbrıs Türk Tarafının, BM parametreleri ve liderler arasında varılan mutabakatlarda yer alan şekliyle iki kesimli bir yapının oluşmasını istediğini kaydeden Cumhurbaşkanı, bunun da mülkiyet sahipliliği arasındaki fark nedeniyle büyük oranda tazminatlarla çözümleneceğini söyledi.

Akıncı, bu nedenle eğer gerçekse bireylerin gidip kapı çalmasının yanlış olduğunu vurguladı.

Bir gazetecinin, kapıları çalınan insanlar ne yapsın sorusu üzerine de Cumhurbaşkanı Akıncı, bunun gelen insanlara karşı kötü muamele yapılmasını gerektirmediğini kaydetti.

Akıncı, kapıların 12 yıldır açık olduğunu, münferit birkaç olay dışında birşey yaşanmadığını hatırlattı.

Akıncı, “Böyle bir şey olursa ne olur. Eve davet edilir kahve ikram edilir. Sohbet edilir ve ayrılınır. Olacak olan budur. Dolayısıyla ben buradan yurttaşlarıma şunu söylemek isterim. Bu tür konular bu şekilde çözülecek değildir. Bu nedenle kimsenin tedirgin olmasına gerek yok. Ama bu tedirginliği yaratanlar varsa bunun yapılmama sının doğru olacağı mesajını veriyorum. Bu mesajım umarım yerine ulaşır” dedi. 

29/08/2015 12:52
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: mustafa akıncı, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.